НОВИНИ ПЛЮС

19.04.2016

Гройсман просить порад

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликає громадян до діалогу з ним, він готовий слухати поради виборців. Про це новий голова уряду сказав у традиційному відеозверненні до громадян. «За ці декілька днів я вивчаю стан справ в Україні, провів низку зустрічей — щодо фінансів, щодо економіки, щодо доріг і ліків, щодо впровадження реформи державної служби. Завдань сьогодні є надзвичайно багато, ми маємо бути швидкими...», — повідомив Гройсман. «Я готую перше засідання уряду на середу», — зазначив він, Гройсман наголосив, що важливо не втрачати «контакт живого спілкування», і пообіцяв бути «постійно в діалозі». «Я дуже би хотів, щоб від вас надходили ідеї й пропозиції — щоб ви своїми порадами акцентували увагу на найважливіших питаннях», — сказав Прем’єр. «Є небагато часу, щоб упроваджувати зміни. Я буду все робити, щоб їх пришвидшити», — пообіцяв Гройсман.

Тимошенко «шиє» Яценюку розкрадання коштів

Парламентська фракція «Батьківщини» ініціюватиме розгляд та ухвалення законопроекту про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування «усіх фінансових потоків уряду Яценюка». Про це в ефірі телеканалу «Інтер» заявила лідер фракції Юлія Тимошенко. «Має бути зроблена повна ревізія усіх фінансових видатків, які робив уряд Яценюка в усіх міністерствах і державних корпораціях. Усе, що урядом Яценюка було корупційно вкрадено в держави, потрібно зараз зафіксувати документально, і вимагати повернення коштів»,— заявила вона. Передбачається, що до ТСК «увійдуть депутати, незалежні від провладних фракцій». Також вона повідомила, що у Міністерстві палива та енергетики  відбудеться засідання спільної робочої групи щодо аналізу формування тарифів. «Буде створена робоча група, де ми розберемося у кожній копійці, яка покладена у формуванні ціни на газ, тарифів на тепло, і далі підемо по цьому ланцюжку тарифів», — зазначила Тимошенко.

Блок Порошенко хоче відставки Гонтаревої?

Верховна Рада готова підтримати рішення Президента Петра Порошенка про зміну голови Нацбанку Валерії Гонтаревої. Про це заявив заступник глави фракції БПП Анатолій Матвієнко. «НБУ — це найслабша ланка. Здається, для Нацбанку взагалі не існує економіки. Знімати Гонтареву потрібно, і в Раді голосів буде з лишком, але немає ініціативи з боку Президента. Процес гальмує її особиста відданість (главі держави)», — зазнавич Матвієнко. Нагадаємо, що після затвердження в парламенті нового складу Кабміну депутати чекають від Президента рішень щодо нового Генерального прокурора і голови Нацбанку.