Як не куля, то горілка

13.04.2016

Незважаючи на те, що окупанти продовжують активно вести вогонь по позиціях ЗСУ з важкої зброї (позаминулої доби ворог здійснив близько 80 обстрілів по всій лінії розмежування), рівень дисципліни в лавах найманців падає. Зокрема, за даними Головного управління розвідки Міноборони, російські військові на Донбасі побоюються за власне життя (найбільших втрат окупанти в останні тижні зазнають у районі Авдіївки), відтак самі собі завдають поранення чи пошкоджують техніку.

Як зазначають у вітчизняній розвідці, кількість таких «самострілів» серед найманців зростає, «з огляду на значні втрати, небезпеку участі в активних бойових діях та розуміння неминучості покарання за скоєння воєнних злочинів». Так, позавчора в окупованому Новоазовську неназваний командир розвідвзводу російської морської піхоти прострелив собі руку, а в Горлівці, під час подібної спроби, затримали капітана ЗС РФ і передали його ФСБ.

Інший приклад: під час бойових навчань на полігоні в районі Шахтарська російські танкісти умовили російських артилерістів підбити їхній танк нібито через похибку прицілювання. «Влучний постріл артилеристів призвів до підриву боєкомплекту, внаслідок якого бойова машина була знищена, а троє танкістів отримали важкі осколкові поранення», — інформують наші розвідники.

Російські військові бажають повернутися додому живими, тож в окупованих Комсомольську та Макіївці окупанти масово подають рапорти на звільнення. При цьому, щоб прискорити процес розгляду рапортів, російські вояки демонстративно пиячать, у тому числі під час несення служби зі зброєю.

Морально-психологічний стан місцевих бойовиків також залишається на низькому рівні: терористи під командуванням російських військових викрадають техніку та влаштовують хаотичну стрілянину по мирних мешканцях. Утім трапляються й цілеспрямовані вбивства цивільних: днями снайпер так званої «ДНР» застрелив 57-річного місцевого жителя, який порався на власному городі.

А ТИМ ЧАСОМ...

Президент РФ Володимир Путін поставив повноважному представнику Росії в контактній групі Борису Гризлову завдання «розширювати міжнародний діалог для врегулювання ситуації в Україні», повідомляє ТАКС, посилаючись на джерело в Раді Безпеки РФ.

«Це вимагатиме від Гризлова участі в роботі різного роду міжнародних майданчиків у європейських столицях — Парижі, Берліні та інших», — відзначає джерело.

Напередодні президент Путін підписав указ про виключення Гризлова зі складу Ради безпеки РФ (останній обіймав посаду постійного члена Ради безпеки РФ iз 2004 року).

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>