Політ нормальний

08.04.2016

Як зазначив директор КП «Аеропорт Вінниця» Ярослав Мазурець, згідно з урядовим документом, до держпрограми розвитку регіональних летовищ потрапили 17 аеропортів України. Загальний кошторис програми на період до 2023 року становить 8,6 мільярда гривень.

За словами керівництва аеропорту, програма передбачає приведення інфраструктури авіаційного транспорту у відповідність до міжнародних стандартів. А це в свою чергу має забезпечити Україні статус транзитної держави.

Щодо Вінниці, то, як раніше зазначала «УМ», однією з найживучіших програм місцевого аеропорту можна вважати так звану хасидську. Щоосені повітряна гавань приймає кілька тисяч паломників з Ізраїлю.

Водночас тут чекають на рейси Вінниця—Краків, Вінниця—Варшава, Вінниця—Анталія. Тим більше що відповідні підготовчі роботи вже давно проведено.

Також досить популярним вважається чартерний рейс Вінниця — Тiват (Чорногорія), який здійснюється лише в літній період — із червня по вересень.

А нещодавно вінницька делегація депутатів облради й чиновників відвідала міжнародний аеропорт «Ясси» в Румунії, де обговорила можливість відкриття рейсу сполученням Ясси—Вінниця—Ясси з подальшою пересадкою на рейси до країн ЄС.