«Весільні генерали» та крадії

08.04.2016

Представник Росії в Мінській контактній групі Борис Гризлов вважає, що реалізація ідеї міжнародної поліцейської місії на Донбасі (на чому наполягає офіційний Київ) може тільки загострити обстановку в регіоні. До того ж вказує, що жодної згадки про можливість роботи на Донбасі такої поліцейської місії не містять Мінські угоди (які, до речі, не виконує ні РФ, ні підтримувані нею бойовики. — Ред.).

«Подібні заклики не тільки не допоможуть у пошуках мирного рішення, а, навпаки, лише провокуватимуть загострення ситуації. У чому, переконаний, не зацікавлені ні Україна, ні Євросоюз, ні Росія», — заявив пан Гризлов.

Нагадаємо, що і бойовики виступають категорично проти направлення на Донбас збройної поліцейської місії і погрожують відновити війну.

Водночас самих лише спостерігачів ОБСЄ у зоні конфлікту недостатньо, а до роботи окремих представників місії, їхніх симпатій і вподобань виникає чимало запитань. Днями керівництво ССМ ОБСЄ звільнило кількох спостерігачів ОБСЄ, які минулого року добре погуляли на весіллі доньки луганського бойовика Володимира Тимофєєва, відомого на прізвисько «Бабай».

«СММ ОБСЄ шкодує про даний інцидент. Хоча спостерігачі не відвідували весілля як таке, фото чітко вказує на помилкове рішення з їхнього боку. Ці спостерігачі більше не працюють у місії», — йдеться у повідомленні місії. В ОБСЄ додають, що «непрофесійна поведінка спостерігачів на фото є одиничним випадком, що не має кинути тінь на репутацію інших членів місії».

Водночас погіршилися стосунки керівництва так званої «ДНР» та їхніх ляльководів із Кремля. Так, Генпрокуратура РФ вимагає від ватажків «ДНР» Олександра Захарченка та Олександра Ходаковського повернути Росії гроші за вкрадене ними пальне, причетність останніх доведено слідством.

За даними української розвідки, на початку березня органи військової прокуратури та ФСБ РФ викрили схему розкрадання значного обсягу пального з ешелонів, що регулярно прибувають із Росії до Іловайська. У Москві розгнівалися через те, що їх обкрадають їхні ж «шістки». На адресу Захарченка та Ходаковського Генпрокуратура РФ направила приписи з вимогою повернути до російського бюджету загальну суму вартості викраденого пального.

Цікаво, що колишній продавець курятини Захарченко намагався перекласти всю відповідальність на зрадника Ходаковського (раніше керував донецькою «Альфою» СБУ), що вкрай обурило останнього.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>