РАХУНКОВА ПАЛАТА

08.04.2016

60,3 млрд. гривень

податків зібрала у березні Державна фіскальна служба. Це стало рекордною сумою внаслідок того, що в першому кварталі 2016 року ДФС збільшила збір податків на 33,5%, або на 35,3 млрд. гривень, а також перевиконала індикативні показники Міністерства фінансів України на 13,8%, повідомили в установі.

55,5 млрд. гривень

склав обсяг боргу неплатоспроможних банків Національному банку з кредитів рефінансування, повідомив директор департаменту управління ризиками НБУ Ігор Будник. За його словами, під ці кредити є застави: 738 об’єктів нерухомості, 1 600 кредитів підприємств і 0,5 млн. кредитів фізосіб.

335 млн. доларiв

виділять США Україні без будь-яких умов на фінансування сектору безпеки й оборони. Буде закуплено новітнє озброєння й устаткування, проведено відповідні тренінги та спільні навчання представників наших повітряно-десантних військ і сил спеціальних операцій, заявив Президент Порошенко.

97 млн. євро

виділить Україні Європейський Союз на підтримку місцевого самоврядування, повідомив глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський. За його словами, вже розроблено велику програму на підтримку Фонду регіонального розвитку України, а кошти на її реалізацію виділили спільно Європейська комісія, Німеччина, Польща.

На 42 млн. гривень

збільшено видатків на капітальні вкладення для Мінкультури на закупівлю україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек, повідомили у прес-службі міністерства. В цьому році Мінкульт уже розпочав закупівлю україномовних книжок для осучаснення бібліотечних фондів і продовжуватиме це у майбутньому.

28 млн. канадських доларiв

інвестує уряд Канади в розвиток молочного бізнесу в Україні. Проект діятиме в чотирьох регіонах і триватиме п’ять років, повідомив Посол Канади в Україні Роман Ващук. Інвестиції в розвиток кооперативного руху отримають Івано-Франківська, Львівська, Дніпропетровська та Херсонська області, куди закуплять лабораторне обладнання, створять молокозбиральні пункти, облаштують спеціальні станції доїння безпосередньо на пасовищах.

1 млн. 750 тис. гривень

зараховано до спеціальних фондів Міноборони за надання послуг з контролю якості ремонту та виробництва продукції оборонного призначення, повідомив речник Міноборони Олексій Чорнобай. Крім того, з початку року було попереджено надмірні витрати бюджетних коштів виконавцями державного оборонного замовлення на суму більше 277 млн гривень.

174 тис. 057 людей

із прізвищем Мельник, котре виявилось найпоширенішим, нарахували в Україні — дослідив чеський блогер-лінгвіст Якуб Маріан. Друге місце у прізвища Шевченко — 142 200 носiїв. А Бойко за поширеністю — на третьому місці (у 126 548 українців). Серед найменш популярних прiзвищ в Україні — Ходаковський, Чугуй, Чуча, Шаля, Цибко, Черкун.

на 51,4%, або на 6,6 млрд. куб.  газу

збільшила транзит у вропу в першому кварталі 2016 року Україна в орівнянні з налогічним періодом 2015 року, повідомили у рес-службі «Укртрансгазу». У ічні-березні 2016 року транспортування природного газу через вітчизняну газотранспортну систему для споживачів Європи зросло до 9,4 млрд. куб. У ідомстві наголошують, що добовий режим транспортування блакитного палива для потреб європейських споживачів становить 193 млн. куб.м.

на 15%, або до 425,3 тис. тонн

державне підприємство «Артемсіль» планує збільшити поставки своєї продукції до країн ЄС, а також відкрити логістичні центри в Україні та ЄС, повідомили в прес-службі. У березні 2016 року фахівці «Артемсолі» оглянули приміщення для розміщення логістичного центру з перевалки, зберігання та відпуску солі на територіях, прилеглих до портів річки Дунай, у містах Галаці (Румунія) і Русе (Болгарія).

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>