Мультик як пігулка

01.04.2016

Відволіктися від нелегких щоденних процедур малюкам, котрі проходять лікування у Черкаському обласному онкодиспансері, допомогли представники однієї фармацевтичної корпорації. Вони організували для дітлахiв справжній майстер-клас зi створення мультфільмів. Більше того, під керівництвом професійного анімаційного режисера хлопчики та дівчатка власноруч змонтували зі своїх малюнків мультик. Майстер-клас тривав майже дві години, дітки разом працювали зі своїми мамами. При цьому вони самі обирали тему для мультфільму, вигадували та малювали його героїв.

«Нашим завданням було з допомогою такої творчості подарувати цим діткам хвилини радості, щоб вони хоч на мить забули про свої недитячі проблеми, щоб проявили себе творчо, реалізували свій потенціал і побачили результат своєї праці», — розповідає «Україні молодій» Олександра Каліцька, представник фармацевтичної корпорації. За її словами, такі акції вони проводять в Україні не вперше.

Як розповідає режисер анімаційних фільмів Анастасія Тітова, котра спеціально приїхала зі столиці, де викладає у студії і досить часто працює саме з особливими дітьми, проведена в Черкаському обласному онкодиспансері арт-терапія дуже важлива для малюків, які борються з важкою хворобою. Бо під час такої творчості діти розкриваються, а результати своєї праці — навіть політ створеного ними метелика — неабияк надихають їх і вважаються значимим досягненням.

«Мультик, який ми знімали в техніці, що не потребує знання спеціальних програм та особливого вміння малювати, назвали «Напад жуків», — підсумовує Анастасія Тітова. І додає, що його можна вже зараз побачити в Ютубі.