РАХУНКОВА ПАЛАТА

25.03.2016

Понад 1 трлн. гривень

втратила Україна за два роки, що минули з моменту приєднання Криму до Росії, повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос. «Ця сума збитків попередньо доведена висновками фахівців і експертиз, без урахування вартості нерухомості та інфраструктури держпідприємств, територіальних втрат і приватної власності на території півострова», — цитує його «Інтерфакс — Україна».

2,8 млрд. доларiв

склав зовнішньоторговельний обіг української агропродовольчої продукції у січні-лютому 2016 року (експорт — 2 млрд. дол. й імпорт — 0,8 млрд. дол). Позитивне сальдо досягло майже 1,3 млрд. дол., повідомила прес-служба Інституту аграрної економіки. Найбільшими імпортерами вітчизняної аграрної продукції є Китай (10,5% екпорту), Іспанія (9,5%), Індія (9,1%), Нідерланди (7,6%), Єгипет (5,4%), Італія (4,9%).

2,8 млрд. гривень —

повна вартість проекту з будівництва нової фабрики кондитерської корпорації Roshen Президента Порошенка в Борисполі, повідомив директор ТОВ «Бісквітний комплекс Рошен» Костянтин Півень. Потужність нового комплексу становитиме 20 тис. тонн продукції, його планується ввести в експлуатацію до 2020 року.

250 млн. євро

вкладуть у будівництво вітроелектростанцій на Херсонщині інвестори, повідомили у прес-службі Херсонської ОДА. У смт Новотроїцьке і Овер’янівка побудують дві вітроелектростанції загальною потужністю 140 мВт. Усього буде встановлено 42 вітряки.

10,137 млн. грн.

надійшло до бюджету за два місяці цього року від приватизації державних підприємств, повідомили у Фонді державного майна. За їхньою інформацією, за цей період було продано 21 державне підприємство. А всього до початку березня ФДМ виставив на продаж 39 пакетів акцій на суму 322,44 мільйона гривень.

Лише 5 млн. людей

забезпечені продукцією внутрішнього виробництва рибної галузі в Україні, повідомила заступник міністра аграрної політики і продовольства Владислава Рутицька. Вона зазначила, що саме рибна продукція є найбільшою складовою українського імпорту. Мінагропрод розраховує збільшити виробництво в Україні за рахунок використання частини кредиту від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на суму 400 млн. євро.

Майже 500 тис. безробітних

зареєстровано станом на 22 березня, повідомив заступник голови Держцентру зайнятості Сергій Кравченко. Він зазначив, що, згідно з методикою Міжнародної організації праці, розрахункова кількість безробітних у країні становить близько 1,6 млн. осіб. Причиною зростання безробіття є як об’єктивні економічні процеси світового спаду економіки, так і проведення реформ в Україні, що призводить до скорочення частини державних службовців – усього близько 300 тисяч осіб.

1356 гривень

становив середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) на одне домогосподарство в лютому 2016 року, збільшившись в 4,2 раза, свідчать офіційні дані Державної служби статистики України. Серед регіонів найбільший розмір субсидії спостерігався у Тернопільській та Львівській областях (1967,5 грн. і 1833,2 грн., відповідно), найменший — у Києві, Миколаївській та Херсонській областях (732,5 — 981,9 грн.). Загальна сума призначених субсидій склала 1,4 млрд. грн.

На 70%

Україна збільшить щоденні поставки газу з Європи, розповів глава департаменту зі зв’язків з громадськістю «Укртрансгазу» Максим Белявський. Зростання відбуватиметься за рахунок дозавантаження словацького та угорського маршрутів. Обсяги мають зрости з 10,5 до 17,4 млн. куб. м/добу.

На 3,8%

знизилася ціна на борщовий набір в Україні. При цьому помітне здешевлення відзначається тільки в сегментах цибулі — на 7-10% і картоплі — на 12%, повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти». За тиждень в країні також істотно подешевшав тепличний огірок: «колючий» — на 23%, а «гладкий» — на 20%. Але різкий спад фіксувався тільки в першій половині звітного тижня, а ближче до вихідних ціни на огірки знову почали підвищуватися.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>