РАХУНКОВА ПАЛАТА

18.03.2016

56 млрд. гривень

заборгував державі у вигляді податків український бізнес, констатують у Державній фіскальній службі. Це заборгованість і компаній-банкрутів, і реального сектору економіки, зокрема великі борги мають держкомпанії, шахти, окремі з яких розташовані в зоні АТО.

1 млрд. гривень

виділять територіальним об’єднанням громадян iз держбюджету в 2016 році, заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Залежно від кількості людей у громаді сума може становити і 2 млн., і 20 млн., які підуть на освіту, медицину, інфраструктуру.

15 млн. доларів

вартуватиме новий елеваторний комплекс iз приймання й відвантаження зернових та олійних культур, який збудує у селі Ладижинка Уманського району на Черкащині ТОВ СП «НІБУЛОН». Після його введення в експлуатацію майже 100 селян отримають тут роботу, повідомили в Уманській райдержадміністрації.

5 млн. гривень

надійшло до бюджету Закарпаття від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення станом на 1 березня. До державного бюджету відповідно надійшло коштів у сумі 240 тис. грн.

на 3,2 млн. євро

збільшить розмір гуманітарної допомоги Україні Швеція, повідомила глава МЗС Швеції Маргот Вальстрьом. За її словами, вкрай серйозна ситуація на сході України, 3,7 млн. постраждалих, 215 тисяч дітей переселенців змусили Швецію додатково виділити 3,2 млн. євро, таким чином збільшивши розмір допомоги до 14,5 млн. євро.

1 млн. 755 тис. гривень

допомоги на модернізацію отримає від уряду Японії Львівська дитяча клінічна лікарня «Охматдит», розповів голова Львівської облради Олександр Ганущин. Грантова допомога надійде наприкінці березня, після чого тут відразу закуплять необхідне медичне обладнання: апарат штучної вентиляції легенів, чотири монітори для відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії, а також лабораторне обладнання для аналізів крові.

50 тис. тонн

кукурудзи відправив агрохолдинг «Астарта» на китайський ринок, повідомила прес-служба компанії. До кінця поточного 2015/2016 маркетингового року «Астарта» планує продати у КНР ще 65 тис. тонн кукурудзи.

Більше 13 тис. гривень

на банківському рахунку — підстава для позбавлення переселенця державних виплат. Міністерство фінансів розіслало по банках телеграму, в якій зобов’язало подати інформацію про стан рахунків усіх «тимчасово переміщених осіб», повідомив креативний продюсер департаменту журнастських розслідувань «1 + 1» Олександр Дубинський.

903 мільйонери

в Україні нарахували у Держфіскальній службі. Їхнiй сукупний дохід становить 4,6 млрд. грн. У відомстві зазначають, що сума податку на доходи фізичних осіб, яку мільйонери самостійно визначили як сплату до бюджету — 84,2 млн. грн., військового збору — 9,8 млн. грн.

21 відсоток

від суми перевищення витрат платитимуть українці у вигляді однойменного податку. Депутати Юрій Луценко і Олександр Кірш подали законопроект «Про нульову декларацію», який контролюватиме витрати людей. У разі, якщо людина витратить більше, ніж заробляє, її змусять платити податок — 21%, плюс 22% — як єдиний страховий внесок.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>