Чесна політика, а не «договорняки»

16.03.2016
Чесна політика, а не «договорняки»

Як кажуть, розруха не там, де не прибирають, а там, де смітять.

Пане Президенте!

Ситуація на Донбасі стає дуже загрозливою: на карту поставлено подальше існування Української держави. Спецслужби ФСБ, зокрема український відділ, системно відслідковують діяльність відомих українських політиків і планують їх дискредитацію і навіть фізичне знищення. Не оминули цієї участі й національні лідери вже незалежної України В. Чорновіл і В. Ющенко. Російська імперія — царська, а потім і більшовицька, — застосовували випробуваний віками план усунення і знищення українських провідників. На телебаченні маємо армію штатних балакунів, політологів, експертів, які під оплески змагаються у красномовстві. Від їхніх балачок і прогнозів ні знобить, ні гріє. Прогноз один: руйнується Українська держава, українська нація розчиняється в російській, витворюється новий етнос російськомовних українців. Денаціоналізація йде повним ходом.

Пане Президенте, чому Ви як Головнокомандувач позбавили захисників України на Донбасі надійного захисту? Чому Донбас став полігоном для відстрілювання найдорожчих нам людей? Ви навіть посягнули на властивий кожній людині, природний інстинкт самозбереження. Сепаратисти вже вільно розгулюють Києвом, сепаратистський рух набирає силу. Дуже зримо оголилось відчуття вартості людського життя і безкарності за посягання на нього. Вимагаємо, просимо, благаємо. Скільки ще дітей має залишитись без батьків, дружин без чоловіків, а батьків — без синів і доньок?

Подальшу долю окупованих територій має вирішувати український народ на референдумі. Пане Президенте, Ви привели у владу великих магнатів із бізнесу, а на місцевих виборах дрібніші глитаї просто рвонули по депутатські мандати. Приклад верхів дуже заразний. Для чого це їм треба? Не державні мужі, а злодії в законі, збіговисько авантюристів і всяких негідників сидять на хлібних місцях, у затишних кабінетах і нещадно грабують Україну. Чи хтось із них думає про Батьківщину й український народ? Вони вирішують свої особисті шкурні інтереси. Україна їм потрібна, як дійна корова, за якою вони навіть не доглядають. І все. Ці казнокради, які в часи Революції гідності організовували «антимайдани», посилали «тітушок» у Київ, продовжують грабувати і руйнувати нашу державу. Критерій відбору на державні посади має бути один: професіоналізм і де був та що робив у найважчі часи Революції гідності. Люди хочуть бачити не якісь закулісні «договорняки», а відкриту, прозору і чесну політику. Політики мають служити людям і діяти так, щоб не зашкодити Українській державі та її народу. Хіба не про наших політиків сказав Кобзар: «Кайданами міняються, правдою торгують...»

Прикро, але Ви не є гарантом виконання Конституції щодо функціонування державної мови. На телебаченні не чути «і слова живого» українського. Ми знаємо, що є Франція і французька мова, Німеччина і німецька мова, Польща і польська мова, та сама Росія і російська мова. Говоримо про рідну Україну, а скрізь і всюди чуємо мову російську. По ділах не видно, що це українська влада.

Серед можновладців поширене своєрідне змагання з накопичення багатств, а чи візьмуть вони все це на той світ із собою? Влада не чує громаду, бо давно вже живе «по-новому» в зовсім іншому світі. Високопосадовці мають нерухомість за кордоном, там зберігають накрадені капітали, там відпочивають і лікуються, там навчають і одружують своїх дітей.

Ми будуємо якусь Україну з гібридною мовою, гібридною церквою, гібридним інформаційним простором, гібридним суспільством, гібридною ВР і урядом, у яких депутати і міністри зневажають українську мову — мову Шевченка, Лесі Українки, Франка і свого народу. Яку державу вони представляють? Який депутат чи міністр у Франції розмовляє англійською мовою або депутат чи міністр в Англії — французькою, німецькою чи італійською? Президент, прем’єр, канцлер, міністри, депутати — це еталон у використанні державної мови. Гібридної України з причепом «Новоросія» не вийде. Де у світі є гібридні країни? Гібрид згодом вироджується. Україну треба будувати на міцному національному фундаменті. Показовий приклад — Ізраїль: побудовано національну державу зі своєю рідною і ще донедавна забутою мовою.

Хочу звернути Вашу увагу, що влада дуже далека від народу. Вона має бути не над людьми, не провокувати їх на різного роду конфлікти, а служити їм, разом із ними будувати нове життя. Не треба дратувати зубожілий народ, який рахує копійки, «лексусами», «мерсами», яхтами, палацами в Англії, Австрії, Швейцарії, одягом від дорогих брендів.

На другі роковини вбивств на Майдані у Верховній Раді для годиться згадали про загиблих, переступили через них і майнули відпочивати від «трудів праведних». Не прозвучало від депутатів про покарання убивць ні слова. Який цинізм, яка ганьба! Кернес і Добкін мають сидіти за ґратами, а в нас першого «коронують» мером Харкова, а другий вже є депутатом ВР. А всі ж бачили і знають, як вони освячували «Оплот», який воює проти України, і направляли «тітушок» на Антимайдан у Київ.

Хочу, пане Президенте, щоб воля Ваша зміцніла і дух звеличився Ваш на благо нашої рідної України. Ваша ноша нелегка, Ваша місія велична. Знайдіть у собі сили, «поки надія серце гріє», щоб жили Україна й український народ, і Вам за це воздасться.

Т. СІРОМАХА
Суми
  • Аби жолуді, а до дуба — байдуже...

    Чисельність населення у будь-якій країні є фактором, що безпосередньо впливає на подальший розвиток суспільства — уповільнює чи прискорює його, а також вважається базисом економічного, соціального, політичного, культурного, духовного та інтелектуального розвитку держави. >>

  • Яйце, прапор і безсмертна душа

    На перший погляд, це несумісні речі, проте вони є різними формами матерії та енергії, перетворені фізикою і біофізикою. Багато тисячоліть людина пізнавала Світ — від плескатої Землі до нейтрона й пульсара; пристосовувалася до природи, накопичувала досвід використання природних явищ на свою користь. Незрозумілі явища приписували «галузевим» богам; творилися міфи, з яких формувалася релігія. >>

  • Історія повторюється і вчить

    Події, які відбуваються у сучасному світі, вимагають від нас, українців, бути особливо пильними. Озвіріла влада Москви йде на все, щоб порушити встановлений мир і порядок у світі, одурманити населення Росії, виправдати свою агресивну політику щодо своїх сусідів. Особливу роль у цій справі відіграє Московська церква як підрозділ ФСБ. >>

  • Прийми, загарбнику, нашi дари...

    Проблеми, притаманні нашому життю, не зникли після виборів до Верховної Ради, а лише загострилися та ще й довели, що виборець не мудріший за дурного карася. Подивімося на партії, які прийшли в парламент. >>

  • Фальшива назва держави

    Після Полтавської битви 1709 року, зламавши незалежницький спротив волелюбних українців на чолі з Мазепою, московський цар Петро І в 1721 р. проголосив Московію називати Росією, а себе — імператором Російської імперії, хоча Залісся (тобто Московія) ніякого відношення до Київської Руси-України не мало, її історичне минуле — в Золотій Орді. >>