РАХУНКОВА ПАЛАТА

11.03.2016

Близько 70 млрд. гривень

доведеться залучити українським аграріям через збільшення загальної вартості весняної посівної на 17-20%, розповів перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Ярослав Краснопольський. Кількість наявних засобів захисту насіння, добрив нинi на тому ж рівні, що і в минулому році.

Майже 11 млрд. гривень

склала заборгованість мешканців України з оплати житлово-комунальних послуг на кінець січня, збільшившись у порівнянні з груднем минулого року на 22,03%, повідомляє Державна служба статистики. Найвищий по країні рівень оплати зафіксований у Волинській і Черкаській областях (159,3% і 118,3%, відповідно), найнижчий — у Тернопільській області (19,7%).

300 млн. доларiв

позики отримає Україна від Японії для проведення економічних реформ, відповідну угоду ратифікували уряди, заявила міністр фінансів України Наталія Яресько. Для отримання цього кредиту було виконано десять умов, включаючи усунення можливостей для ухилення від сплати податків, а також для виведення капіталів в офшори.

57 млн. гривень

планують витратити на аеропорт в Ужгороді, який буде модернізований відповідно до міжнародних стандартів. До 2023 року тут планують провести відновлення і реконструкцію асфальтобетонного покриття, придбати і переоснастити світлосигнальну систему, провести капітальний ремонт, будівництво авіаційно-рятувальної станції та іншi роботи.

430 тис. доларiв

становить вартість заходу судна Capesize в український порт, iдеться в публікації Центру транспортних стратегій. Вартість суднозаходу в порт «Південний» у 4,2 раза вища, ніж у середньому по портах Чорного моря і в 4,5 раза більша, ніж у портів-конкурентів. В Україні найбільша кількість видів зборів (сім) серед портів-конкурентів.

71,1 тис. га

(4%) засіяно ячменем на посівній, що розпочалась в Україні, повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України. Окрім цього, вівсом засіяно 1,7 тис. га (1%), пшеницею — 0,4 тис. га, горохом — 18,5 тис. га (10%). Станом на 4 березня аграрії чотирьох областей України засіяли ранніми яровими зерновими культурами 91,6 тис. га, що становить 4% від плану.

До 2020 року

Кабмін хоче подолати бідність, засвідчено у відповідній Стратегії, повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко, додавши, що загалом уже з 2020 року рівень бідності в Україні знизиться з 28% до 15%, тобто на 5,2 мільйона осіб. Виконанню цієї стратегії сприятиме зменшення рівня безробіття до 9% та посилення адресності надання соціальної допомоги.

У 57 разів збільшилась

зарплата в Україні за 20 років. Так, у 1995 році середня заробітна плата в Україні становила 73 гривні. За результатами 2015 року, аналогічний показник збільшився і склав 4195 гривень, повідомили в ТСН iз посиланням на державну службу статистики. Якщо порівнювати з нинішньою ситуацією, Київ залишається лідером із середнім показником у 6732 грн., а найнижчий показник уТернополі — 2994 грн.

Майже на 15-20 % знизилися

ціни на добрива в прив’язці до долара, відзначили учасники агроринку. За даними Мінагропроду, для проведення посівної кампанії аграріями заявлено і передбачається використовувати 945,5 тис. т міндобрив: азотних — 676 тис. т; фосфорних — 152 тис. т; калійних — 118 тис. т.

Більш ніж в 1,5 раза

подорожчають квитки на нічні поїзди з 27 березня. Йдеться про потяги № 91/92 «Київ — Львів» і № 105/106 «Київ — Одеса». Як розповіли в прес-службі Укрзалізниці, «справа в тому, що ці поїзди переводять у категорію «нічний експрес».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>