ХРОНІКА

10.03.2016

Теніс

Вигравши в Малайзії четвертий за ліком свій індивідуальний турнір WTA, найсильніша тенісистка України Еліна Світоліна піднялася в рейтингу на 14-те місце, що стало для неї персональним рекордом. Водночас подібне рейтингове досягнення є й найвищим здобутком для вітчизняного жіночого тенісу загалом, адже раніше жодній із наших співвітчизниць не вдавалося підкорювати планку на такій висоті.

Турнір WTA в Куала-Лумпурі (Малайзія, призовий фонд — 225 тис. доларів). Фінал. Світоліна (Україна) — Бушар (Канада) — 6:7 (7:5), 6:4, 7:5.

* * *

Із сенсаційної новини розпочався поточний тиждень у тенісному світі. Іменита росіянка Марія Шарапова на екстреній прес-конференції в Лос-Анджелесі заявила, що провалила допінг-тест і з 12 березня буде відсторонена від усіх змагань. Перша ракетка світу Серена Уїльямс подібний вчинок своєї конкурентки, яка не побоялася на людях зізнатися в тому, що вживала допінг, назвала мужнім, але при цьому додала, що шокована новиною.

Синхронне плавання

Збірна українських водних грацій перемогла на кваліфікаційному олімпійському турнірі, здобувши таким чином перепустку на Ігри в Ріо. У боротьбі за омріяну путівку вітчизняні синхроністки (Ананасова, Волошина, Юшко, Сидоренко, Сабада, Гречихіна, Савчук, Кондрашова, Златоверха) випередили команди Японії та Італії.

Шахи

Чотири з п’яти партій матчу на першість світу між чинною чемпіонкою планети Марією Музичук та претенденткою з Китаю Хоу Іфань завершилися внічию. Однак завдяки перемозі білими фігурами, здобутій в другий ігровий день, іменита китаянка наразі веде перед у протистоянні — 3:2.