Тайм — на розкачку

03.03.2016
Тайм — на розкачку

«Олександрія» вперше у своїй історії змогла зіграти внічию з «Динамо». (Олександра ПРИХОДЬКА.)

Здавалося б, в умовах глобального потепління, коли зима в Україні вже зовсім не така сувора, як раніше, проблем з раннім поновленням весняної частини сезону бути не повинно. Однак далеко не всі вітчизняні клуби, навіть ті, які мають статус елітних, мають можливість адекватно зустріти футбольну весну.

Не сказати, що «Олександрія» — абсолютний новачок у найвищому футбольному дивізіоні країни. Із правилами «внутрішнього розпорядку» УПЛ цей знаний на Кіровоградщині клуб, думається, добре знайомий. Однак вчасно підготуватися до першого офіційного поєдинку в 2016 році йому чомусь не вдалося.

За тиждень до домашнього поєдинку проти «Динамо» в Кубку країни на офіційному сайті «Олександрії» з’явилося коротеньке повідомлення,в якому говорилося про те, що перший матч 1/4 фіналу КУ «Олександрія» — «Динамо» відбудеться 1 березня в Києві на НСК «Олімпійський». І все. Жодних пояснень причин переносу поєдинку до Києва в тексті повідомлення знайти не вдалося. Але зрозуміти не важко: поле стадіону «Ніка» виявилося не готовим до великого футболу.

Намагалися в «Олександрії» організувати виїзд уболівальників до Києва, але й тут клубні структури дали маху. Розпочали запис, подарували людям надію. Коли ж дійшла справа до відправлення, виявилося, що замість 75 осіб клуб може відрядити до столиці лише 45 чоловік. Вибачилися, пообіцяли, що безкоштовно відправлять «щасливчиків» на інший виїзний поєдинок команди...

Утім, як виявилося, навіть із мінімальною підтримкою на «Олімпійському» підопічні Володимира Шарана спромоглися на «історичний результат», уперше в своїй історії зігравши внічию з українським грандом.

«У першому таймі гра взагалі була кошмарною», — так оцінив дії «Динамо» Андрій Ярмоленко.

У другому за сім днів матчі на «Олімпійському» столичні футболісти провалюють першу 45-хвилинку. І якщо їхню невдалу гру в поєдинку з «Манчестер Сіті» можна списати на «мандраж», пов’язаний із дебютом у «плей-оф» Ліги чемпіонів, то знайти виправдання їхній невиразній грі під час протистояння з «Олександрією» важко.

Хоча, хто сказав, що у цій чвертьфінальній парі «біло-сині» — явний фаворит?! Так, у минулому динамівці з легкістю розправлялися з представником кіровоградського футболу, але в нинішньому сезоні «Олександрія» аж ніяк не схожа на хлопчиків для биття. У чемпіонаті хлопці Володимира Шарана йдуть на високому шостому місті й, за певних обставин, можуть завершити першість у єврокубковій зоні.

«Попереду в нас є ще матч-відповідь», — Сергій Ребров розуміє, що його команда має виправитися за невиразну гру в першому поєдинку. Однак для «біло-синіх» не все так погано. Формально, позавчора на «Олімпійському» вони виступали в ролі гостей і, попри неприємний оку нічийний результат, забили такий важливий для кубкових протистоянь «гостьовий» гол.

Водночас у іншому кубковому матчі вівторка, де зустрічалися «Сталь» та «Дніпро», гості практично достроково вирішили питання свого виходу до півфіналу.

Не секрет, що свої домашні матчі дніпродзержинські «сталевари» проводять у Дніпропетровську на стадіоні «Метеор». На своїй старій арені «дніпряни» були нестримними, розгромивши суперника, який виступав під орудою нового очільника — голландця Еріка ван дер Меєра, з рахунком 3:0.

«Бурхливий вийшов у нас початок», — визнав головний тренер «Дніпра» Мирон Маркевич. До слова, на зимових зборах дніпропетровські футболісти займалися під орудою нового тренера з фізпідготовки, і, як показав матч, весняну кампанію вони розпочинають у вельми непоганій формі.

ТАБЛО

Кубок України. Чвертьфінали. Перші матчі. «Олександрія» — «Динамо» — 1:1 (Басов, 30 — Ярмоленко, 67). «Сталь» (Ддз) — «Дніпро» — 0:3 (Матеус, 32 (пен.); Гама, 70; Леонардо, 90+2).