Замок для коханої

02.03.2016
Замок для коханої

Як би хто не ставився до 8 Березня, настання весни й любові до жінок ніхто не відміняв. І чотири вихідні з цього приводу в людей уже на носі. А що може бути кращим відпочинком і подарунком, до речі, ніж подорож. «УМ» склала орієнтовний тур-лист, де і за яку ціну можна провести святкові вихідні.
Насамперед, слід зазначити, що напередодні 8 Березня та в день свята Укрзалізниця призначила курсування двох додаткових поїздів у західному напрямку: з Києва до Ужгорода та Івано-Франківська. Цими поїздами можуть скористатися також мешканці Вінниці, Жмеринки, Хмельницького, Тернополя, Львова, Стрия, Шепетівки, Здолбунова, Дубна, Радивилова та Бродів, повідомили в Укрзалізниці.

 

Помандрувати Західною Україною можна від 1550 грн. Наприклад, маршрут «Замки Житомирщини та Рівненщини» (замок Радомисль, Музей бурштину, замок князів Острозьких, Тараканівський форт) за 2 дні вартуватиме 1550 грн./людина. Стільки ж обійдеться і 5-денний відпочинок на найбільш високогірному лижному курорті України Драгобраті. Маршрут «Львів—Золота підкова—Жовква—Луцьк» (пішохідна екскурсія по Львову, замки «Золотої підкови» — Олесько, Золочів, Підгірці, екскурсія в Жовкву та Крехівський монастир, Луцьк і замок Любарта) на 5 днів обійдеться у суму від 1890 грн.

Чекатиме у гості не лише Закарпаття, а й Буковина з Поділлям, куди на 4 дні можна поїхати за 1750 грн./людина і відвідати Музей-усипальницю геніального хірурга М. І. Пирогова у Вінниці, місто Бояни — Чернівці — колишню резиденцію митрополитів Буковини у Чернівцях, найнеприступнішу Хотинську фортецю, Кривче, підземну перлину Поділля — печеру «Кришталеву» та одне з 7 чудес України — стару фортецю Кам’янця-Подільського.

Цікавими є пропозиції, що захоплюють українські та іноземні міста. Наприклад, за 154 євро можна 7 днів подорожувати містами Болгарії, Румунії та Сербії (Львів — Стрий — Мукачеве — Белград — Скоп’є — Благоєвград — Софія — Бухарест — Бран — Сіная — Чернівці — Тернопіль), а за 230 євро на 8 днів поринути в магію Румунії, Туреччини та Болгарії (Одеса — Ізмаїл — Бухарест — Стамбул — Айвалик — Пловдив — Сіная). Щоправда, щоб подорожувати за кордоном, у більшості випадків треба вже мати відкриту візу.

Щодо європейських турів, то оператори пропонують 5 днів подорожі Польщею та Німеччиною (Вроцлав, Дрезден, Саксонська Швейцарія, Лейпціг, Мейсен) за 149 євро/людина; і 6 днів оглядати принади Німеччини, Італії та Швейцарії за 200 євро (Мюнхен, замок Нойшванштайн, Ліндау, Цюріх, Рейнський водоспад, Мілан, Генуя, Верона, Венеція). Це ціни, в які, здебільшого, не закладають оплату за відвідування музеїв і хоча б 2-разове харчування.

Поїхати на святкові вихідні в далекі гарячі країни, наприклад в ОАЕ, на 6 днів можна за 395 доларів/людина, в Індію на 9 днів — від 566 доларів, а на тиждень в Єгипет — від 300 доларів.

«З досвіду можна сказати, що наші клієнти доволі спонтанні і не люблять завчасно планувати подорожі, — розповіли в одному з турагентств Києва. — Але якщо й обирають, то більшість керується принципом «дешево і сердито», країну, де тепліше і, бажано, безвізову. Зараз популярні святкові тури в Єгипет, там хоч і необхідна віза, але вона дуже легко отримується». За словами туроператора, також часто замовляють екскурсійні тури.

«Взагалі, мій сюрприз — подорож у Карпати, от тільки ми виїдемо туди кількома днями пізніше, — розповів «УМ» киянин Ігор Солопій. — А вихідні на 8 Березня проведемо в Києві».

«Ми з чоловіком не обирали жодного туру — любимо самостійність, тож просто завчасно купили квитки на поїзд і на святкові вихідні самі влаштуємо собі такий міні-тур Львів—Ужгород, — поділилась планами Вікторія Андрієнко. — А ще, якщо будемо встигати, може, заглянемо в Кам’янець-Подільський, квитків не брали, сподіваємось на ресурс «Бла-бла кар» (сервіс, де водії і пасажири об’єднуються в спільній поїздці. — Авт.)».

  • Подаруй мені радість

    Чи не з перших днів весни перед кожним чоловіком постає питання, що ж подарувати коханій, мамі чи колезі у Міжнародний жіночий день. Кожен хоче виділитись, приємно здивувати оригінальністю подарунку та підібрати саме те, чого бажає жіноча душа. >>

  • Змити гріхи

    Це варто спробувати хоч раз у житті! На заздрість усім, хто в мороз боїться вилізти з теплої шуби, хто злякано тупцює біля ополонки, широкими очима дивлячись на тих, хто заходить у воду. Журналi­сти «УМ» цього року пiшли купатися на Водохреще в Гiдропарк. >>

  • У гостях у казки

    У Санта Клауса нині — гаряча пора. Цими днями «найноворічніший» дідусь планети вирушає з рідного лапландського міста Рованіємі у свою щорічну навколосвітню подорож. Запрягає в сани вірного помічника — оленя на ім’я Рудольф Червоний Ніс, завантажує подарунки... Замовлення на них Санта збирає з кінця листопада. >>

  • Доступний Чудотворець

    Стараннями передусім наділених владою авантюристів сталося так, що за право представляти інтереси Святого Миколая в Україні впродовж останнього десятиліття неодноразово спалахували непримиренні конфлікти. >>

  • Великдень, Пасха, Воскресіння

    Багато хто знає, що відбулося майже 2000 років тому. Утім за стільки років на первісний сенс свята нашарувалося стільки нових тлумачень і видозмін пасхальних звичаїв, що межа між християнським і язичницьким ледь не стерлася. Тож «УМ» дізнавалася, що саме відзначаємо у свято Воскресіння. >>

  • Нашестя зайців

    Ще років десять тому, приходячи до супермаркетів незадовго до Великодня, звичайні українці не могли второпати: чому саме зараз продаються «заїжджі» декоративні зайці — як дитячі забавки, підставки для яєць, підсвічники, у вигляді цукерок у яскравих обгортках тощо. Рік за роком непомітно, такою собі «заячою ходою», вони проникли в українську великодню традицію. І якщо спершу всі вухані були винятково іноземного виробництва — польського чи китайського, то віднедавна наслідувати західну традицію в комерційних інтересах почали і вітчизняні виробники, >>