В Україні вперше централізовано закупили алотрансплантати шкіри
На замовлення Міністерства охорони здоров’я Медичні закупівлі України вперше закупили алотрансплантати шкіри. >>
Вівсянка з ягодами — джерело корисної клітковини. (з сайта 21ch.kr.ua.)
Споживаючи щодня клітковину, ви оберігаєте організм від багатьох недуг. 20-30 грамів на день цього продукту цілком вистачить для профілактики певних захворювань, кажуть дієтологи. Таким є результат дослідження фахівців Гарвардської школи громадського харчування.
Що таке клітковина? Це певний тип вуглеводів, які не перетравлює організм. Клітковина (на відміну від більшості вуглеводів) не розщеплюється на молекули цукру, проходить через кишечник у неперетравленому вигляді і допомагає регулювати рівень глюкози в організмі. І при цьому тамує відчуття голоду.
Клітковина буває двох типів. Перший містить волокна, які розчиняються у воді і допомагають знизити рівень цукру та холестерину в крові. Їх почерпнете у вівсяних пластівцях, горіхах, бобах, яблуках, чорниці. Інші волокна — нерозчинні — допомагають роботі кишечнику, запобігають закрепам. Нерозчинні волокна — це пшениця, цільнозерновий хліб, коричневий (неочищений) рис, морква, бобові, огірки.
Тож дієтологи радять регулярно споживати клітковину, аби залишатися здоровими. Білий хліб і очищений рис ліпше замінити на продукти із цільного зерна, більше споживати сирих овочів (скажімо, моркву), віддавати перевагу фруктам перед фруктовими соками, готувати страви з бобових.
Учені та медики під час численних досліджень довели, що регулярне споживання харчових волокон запобігає розвитку серцево-судинних захворювань. Раціон, багатий на харчові волокна, на 40 відсотків допомагає знизити імовірність ішемічної хвороби серця. Ці диво-продукти запобігають розвитку цукрового діабету, запаленню кишечнику, ожирінню.
На замовлення Міністерства охорони здоров’я Медичні закупівлі України вперше закупили алотрансплантати шкіри. >>
Голодування може мати погані генетичні наслідки для наступних поколінь – те, чого не вистачає у вашому раціоні, може також впливати на здоров’я ваших нащадків. >>
Заяву про зменшення кількості медичних вишів зробили УМОН. Студенти медичних спеціальностей повинні отримувати базову вищу освіту у класичних ЗВО, а вже після цього навчатися на потужних медичних факультетах. >>
Чверть дітей віком від 7 до 9 років серед країн Європи, Західної та Центральної Азії мають надмірну вагу, зокрема 11% – ожиріння. >>
Спільно з Міністерством охорони здоров’я Міністерство оборони України представили реформу військово-лікарських комісій (ВЛК), яку впровадять до листопада 2025 року. Її мета — «змінити застарілу систему». >>
Перелік тестів, шкал аналізу та методик, за якими реабілітологи зможуть оцінювати функціонування пацієнта, що потребує реабілітації затвердило Міністерство охорони здоров’я України. >>