Ще й каміння Сваровськи на ременях

17.02.2016

Наприкінці минулого тижня до Дніпропетровської облпрокуратури особисто нагрянув нардеп Олег Ляшко з групою інших обранців. Приводом для цього стало звернення фермерів Новомосковського району, обурених віроломним позбавленням їх землі-годувальниці. За їхніми словами, прокуратура саботує розслідування у провадженнях, у яких кримінал явно впадає в очі.

Несподівано випливла ще одна тема для спілкування з працівниками прокуратури: припарковане у дворі, поруч із будівлею облпрокуратури, новеньке авто Rаnge Rover Sport 2015 року випуску вартістю щонайменше 105 тисяч євро.

Як повідомив лідер Радикальної партії Олег Ляшко, в цій машині навіть ремені безпеки оздоблені дорогоцінним камінням Сваровськи. Депутат стверджує, що на цьому авто справно їздить на роботу начальник відділу контролю за органами боротьби з організованою злочинністю облпрокуратури Максим Скрипник. Сам прокурор це заперечив.

«Але у прокурора руки трусяться, зуби клацають. Невже безгоспний Rаnge Rover стоїть? Ми перевірили, що номер 0049 по базі не пробивається. Це означає, що, за законом, поліція повинна вилучити авто, а вже далі розбиратися, кому належить ця машина. Але всі знають, що на цій машині приїздить і кожного дня ховає її у дворі начальник відділу обласної прокуратури. Ось вони, скотиняки, провели таку реформу по боротьбі з корупцією», — заявив пан Ляшко.

Інший нардеп-«радикал» Андрій Лозовий на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив, що номерний знак, зафіксований на Range Rover, належить іншому авто — Lexus GX470. А от фактичним власником авто, виявленого у дворі облпрокуратури, є Тетяна Скрипник, мати вищезгадуваного прокурора. Отож Андрій Лозовий висловлює співчуття жінці, яка вочевидь протягом усього свого життя збирала гроші на таку дорогу машину, придбавши її тільки у віці 70 років для улюбленого сина.

Тим часом ситуацію з авто, виявленим у дворі поруч з облпрокуратурою, взяли під свій контроль активісти громадської організації «Перемога».

  • «Термінатор» згадав усе

    Через тиждень після свого призначення на посаду Генерального прокурора Юрій Луценко відвідав камеру №158 у Лук’янівському СІЗО (площею у дев’ять метрів квадратних), в якій він «відсидів» майже півтора року в часи режиму Януковича. >>

  • Кримінальний талант

    Чотири роки тому 18-річний Артур Самарін виїхав з України до Америки за програмою «Робота та подорож». У рідний Херсон хлопець повертатися не планував, тому склав свій хитромудрий план втілення в життя своєї «американської мрії». >>

  • Шанс для невинних

    Законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення засудженим за особливо тяжкі злочини права на правосудний вирок» уже давно готовий до другого читання у сесійній залі Верховної Ради України. Але вже кілька місяців у народних обранців руки не доходять до того, щоб поставити його на вирішальне голосування. Незважаючи на те, що Європейський суд з прав людини послідовно виносить рішення не на користь держави Україна, за які, до того ж, розплачуються не судді, а ми, платники податків. >>

  • «Хорте», тримайся!

    Суддя Ірина Курбатова більше двох годин читала текст вироку активісту Юрію Павленку (на прізвисько «Хорт»). У результаті, за «організацію та участь у масових заворушеннях під Вінницькою ОДА 6 грудня 2014 року» майданівець Павленко отримав чотири роки й шість місяців позбавлення волі. Він також має компенсувати судові витрати — 10 тис. грн. >>