Не витримав...

16.02.2016
Не витримав...

Віталій Касько не може й не хоче бути частиною органу, що толерує беззаконня.

Віталій Касько, призначений заступником Генерального прокурора України 16 травня 2014 року, подав у відставку, заявивши про це на брифінгу в понеділок.

«Останньою краплею став черговий перерозподіл обов’язків у Генпрокуратурі України. Шокін забрав у мене всі функції та інструменти вести й контролювати справи, над якими починала працювати наша команда, в тому числі й у справі так званих «діамантових прокурорів». Проте причини того, чому в Генеральній прокуратурі більше неможливо й безглуздо працювати, значно глибшi», — пояснив Касько.

За його словами, керівництво прокуратури перетворило ГПУ на орган, де панує корупція та кругова порука, і будь-яку спробу змінити цей стан речей відразу обривають. «Бути частиною органу, що замість охорони закону толерує тотальне беззаконня, я не можу і не хочу», — заявив Касько.

Також він повідомив, що радився про своє рішення, і партнери за кордоном визнали, що іншого шляху немає. Після звільнення Касько планує в подальшому займатися адвокатською діяльністю.