РАХУНКОВА ПАЛАТА

05.02.2016

На 470,93 млрд. гривень

збільшилася загальна сума державного боргу України через девальвацію нацвалюти, повідомили у Міністерстві фінансів. За минулий рік державний борг країни в іноземній валюті зменшився на 6,2% і склав 65,488 млрд. дол. — завдяки реструктуризації частини боргу.

Більше 92 млрд. гривень

дефіциту нарахували в Пенсійному фонді, повідомляється на сайті відомства. Протягом минулого року пенсіонерів в Україні стало на 400 тис. більше. Тепер їх 12 млн. Дефіцит ПФ у нинішньому році прогнозують на рівні 108 млрд. гривень.

74,6 млрд. доларів

становив загальний зовнішньоторговельний обіг України у 2015 році, стверджують дані митної статистики. За січень 2016 року, перший місяць дії зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, видано понад 4500 сертифікатів EUR.1 на експорт товарів з України.

11,1 млрд. доларів

забезпечив державі аграрний сектор за рахунок зовнішньої торгівлі, йдеться у звіті «Про хід і результати виконання програми діяльності КМУ у 2015 році».

400 млн. євро

кредиту надасть Україні ЄІБ на програму розвитку муніципальної інфраструктури України. Народні депутати підтримали ратифікацію фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком. Кошти підуть на фінансування державних інфраструктурних проектів у середніх і великих містах України. Основна спрямованість проектів — захист, відновлення та запобігання погіршенню стану об’єктів комунального господарства, з поліпшенням їх енергоефективності.

300 млн. гривень

тимчасово вільних коштів міського бюджету розмістить на депозитних рахунках у банках Одеська міська рада. Автори проекту стверджують, що розміщення «зайвих» грошей на депозитних рахунках дозволить залучити додаткові кошти до бюджету у вигляді відсотків. Йдеться про мінімум 50 млн. грн.

219 млн. гривень

витратить Львів на ремонт доріг, затвердив статтю витрат виконавчий комітет Львівської міської ради. Загальна ж сума для розвитку Львова, закладена у бюджеті на 2016 рік, становить 1,2 млрд. грн.: 50 млн. грн. піде на оновлення електротранспорту міста, 68 млн. грн. передбачено на завершення будівництва трамвайної лініі.

100 млн. євро

кредиту на 30 років бере Україна у Польщі для облаштування кордону з нею, відповідний закон про ратифікацію угоди ухвалили нардепи. Кредит надається для фінансування проектів із розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури, облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону та інших проектів, погоджених сторонами.

до 14 млн. євро

може отримати Україна від Німеччини на підтримку природно-заповідних територій. Це передбачено угодою між урядом Федеративної Республіки Німеччина та Кабміном, яку ратифікувала Верховна Рада. Зобов’язання щодо надання цієї суми втрачає чинність, якщо протягом терміну у вісім років після року його прийняття не будуть укладені відповідні кредитні та фінансові угоди.

10 млн. доларів

планує виділити на закупівлю нових одиниць сільгосптехніки агрохолдинг «Мрія» у 2016 році. Угоду уклали з одним із найбільших постачальників техніки ТОВ «Торговий дім» Агроальянс». Лише 10 нових гусеничних тракторів CASE Quadtrac 500 коштуватимуть 3,2 млн. дол. Закупівля здійснюється частково на умовах лізингу строком на 23 місяці.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>