РАХУНКОВА ПАЛАТА

29.01.2016

54,3 млн. доларiв

запланував виділити Україні Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ у 2016 р. на гуманітарні програми. Ця сума включає $ 3,5 млн. на запобігання передачі ВІЛ від матері до дитини в районах, що не контролюються урядом, на поліпшення санітарії та гігієни — більше $ 30 млн. освіту — $ 6 млн., охорону здоров’я — $ 5,5 млн., харчування — $ 1 млн.

17 млн. євро

кредиту може отримати Україна від Німеччини на реалізацію проекту модернізації системи водопостачання в Чернівцях. Це передбачено угодою між урядами України та Німеччини, яку парламент ратифікував 243 голосами. Як уточнив заступник міністра фінансів Артем Шевальов, позика надається на 30 років (з яких 10 років — пільговий період) за ставкою 2% річних.

3,22 млн. гривень

виграли українці в лотерею «Спортпрогноз», розігравши 19 джекпотів у 2015 році. Про це повідомив оператор державних лотерей «М.С.Л.». Переможцями стали 62 гравцi з різних областей України. А в 2016 році за неповний місяць українці встигли двічі зірвати джек-пот лотереї (230 тис. грн. та 130 тис. грн. відповідно).

18,1 тис. найманих осіб

виявило Головне управління ДФС у Києві, які працювали без укладання трудових угод із  роботодавцями. В результаті проведеної роботи до бюджету додатково надійшло 4,7 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 10,9 млн. грн. єдиного внеску.

20 сонячних електростанцій

планують побудувати на Вінниччині та ввести в експлуатацію до 2018 року. Про це повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури Вінницької ОДА Сергій Волков.

Майже 1 млрд. гривень

сягнув борг Києва за холодну воду станом на 1 січня 2016 року. Упродовж минулого року він зріс на 8,4%, або на 75,4 млн. гривень, ідеться у повідомленні прес-служби «Київводоканалу». Найбільшими боржниками залишаються житлові організації і населення, чия заборгованість у 2015 році зросла на 30 млн. грн. до 848,9 млн.

555 млн. гривень

планує виділити Адміністрація морських портів України на реалізацію проектів Одеського морського порту. Про це повідомив глава адміністрації Одеського порту Михайло Соколов. Кошти планується витратити на ремонт будівлі порту, на реконструкцію причалу, естакади і перевантажувального комплексу.

175 млн. євро

виділив Європейський банк реконструкції та розвитку для українського АПК на 2016 рік. Про це розповів старший радник ЄБРР у Східній Європі та на Кавказі Антон Усов. За його словами, інтерес до агропромислового сектору з боку банку обумовлений його інвестиційною привабливістю.

100 млн. гривень

передбачено в бюджеті Одеської області на 2016 рік на будівництво траси Одеса — Рені. За оцінками місцевих депуттатів, для обладнання стратегічної магістралі необхідна сума в розмірі 2 млрд. 700 млн. грн, повідомляє прес-служба облради.

За 84 млн. гривень

«Украерорух» купив для Одеси іспанську автоматизовану систему керування польотами замість старої української, повідомляється у «Віснику державних закупівель». Передбачено навчити вiсьмох працівників «Украероруху» користування та технічного обслуговування системи

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>