А маріонетки Кремля — балувані

27.01.2016

Ватажок терористичної «ДНР» Олександр Захарченко все частіше поводиться немов клоун із заїжджого цирку. Після нещодавніх неадекватних заяв колишнього торгівця курятиною про те, що моральності донеччан завдали неабиякої шкоди чужі цінності — Міккі Маус, джинси, «Кока-кола» тощо, він усе ще не вгамовується. Учора ця маріонетка Кремля заявила, що не збирається скасовувати результати нелегітимних виборів, проведених 2 листопада 2014 року.

Воно й зрозуміло, адже саме завдяки цій пародії на виборчий процес Захарченко зміг оголосити себе «лідером республіки». І хоча тим самим бойовики зривають окремі пункти Мінських домовленостей (для проведення виборів на Донбасі за українським законодавством, представникам окупаційної влади потрібно насамперед визнати нелегітимність своїх «фейкових виборів»), Захарченко, не кліпнувши оком, закидає зрив мирного процесу Україні.

«Порошенко намагається зробити все для того, щоб зірвати Мінські угоди, при цьому зробити вигляд, що їх виконує. У комплексі заходів чітко прописано, що і коли повинно бути зроблено. Нічого про скасування результатів виборів там немає», — так трактує мирні домовленості донецький самозванець.

І це не дивно, адже приклад неадекватного словоблуддя Захарченку дає його патрон — господар Кремля. Так, днями Президент РФ Володимир Путін знову відзначився слабкими знаннями з історії, бо «ні сіло, ні впало» заявив, що свого часу більшовики зробили «маячню якусь»: передали Донбас Україні під приводом підвищення там відсотка пролетаріату.

Відтак Олександр Захарченко пішов ще далі й вимагає від оціночної місії ООН, яка прибула в Україну, підтвердити відмову від підготовки міжнародної миротворчої місії. Мовляв, бойовиків турбує інформація про те, що «візит ООНівців — це попередній крок до того, щоб надіслати на Донбас «блакитні шоломи». Ватажок терористів уявив себе невідомо ким і каже, що якщо не буде офіційного спростування цієї інформації від штаб-квартири ООН, тоді «у «ДНР» місію ООН не чекають».

До речі, представник України у тристоронній контактній групі Леонід Кучма заявляє, що бойовики використовують обмін полоненими як фактор впливу на Україну, «який вони бояться втратити». І додає, що востаннє в Мінську обговорювався список зі 133 полонених, але, на його думку, багатьох може вже не бути серед живих.

«І вони ж обов’язково цю проблему пов’язують iз повною амністією. Кажуть: ви давайте амністію на всіх. Але ж амністія повинна персональною бути! Сьогодні ми амністуємо всіх учасників подій на сході, а завтра вони будуть ще жорсткіше поводитися», — каже екс-Президент України.

Серед іншого, донецькі бойовики погрожують підприємствам, які сплачують рахунки за електроенергію в українські банки, відключити світло. І це при тому, що, за даними Головного управління розвідки Міноборони, російські окупанти продовжують вивозити промислове обладнання з Донецька. Зокрема, днями було демонтовано і вивезено до Росії спеціальне обладнання з виготовлення мідного дроту для шахтного устаткування ВАТ «Донбаскабель».

А ТИМ ЧАСОМ...

Українські суди винесли вже 6 обвинувальних вироків щодо військовослужбовців РФ, котрі брали участь у воєнних діях на Донбасі, повідомив заступник Генпрокурора — головний військовий прокурор Анатолій Матіос. Також, за його словами, до суду передано ще 26 кримінальних проваджень проти кадрових російських військових.

«Такі судові процеси мають пріоритет і проходять максимально швидко для того, щоб факти ведення війни Росії проти України були розглянуті в міжнародних судах», — каже Матіос.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>