РАХУНКОВА ПАЛАТА

18.12.2015

35 млрд. гривень

закладено в проекті бюджету на 2016 рік для програми системи субсидій, але ця цифра може бути збільшена, заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко. 

3,5 млрд. доларiв

готова інвестувати в економіку України китайська компанія SANYI, повідомили у Волинській ОДА. Зокрема, це стосується інвестування всієї галузі видобутку вугілля у Волинському вугільному басейні та проведення повного технічного переоснащення за сучасними технологіями.

400 млн. євро

очікує отримати від Європейського інвестиційного банку Україна на розвиток агробізнесу, поінформував міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко.

200,4 млн. гривень

відшкодовано з держбюджету позичальникам «теплих» кредитів у 2015 році — такі дані оприлюднила прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України. Станом на 7 грудня учасниками програми стали більш як 71 тисяча українських домогосподарств.

200 млн. доларiв

валютної виручки втратить Україна через заборону поставок товарів та послуг у Крим, переконаний економіст, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. За його словами, 500 млн. доларiв iз 700 млн. доларiв, які Україна отримувала від торгівлі з Кримом, становила вартість електроенергії, решту — оплата товарів і послуг

 

100 млн. євро

кредитної допомоги надасть Україні Польща для поліпшення облаштування міждержавних переходів та прикордонної інфраструктури, заявив Президент Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

40 млн. євро

кредиту надасть ЄБРР виробнику листових матеріалів на підставі деревини ТОВ «Кроноспан УА» (Нововолинськ Волинської обл.) для капітальних інвестицій, повідомив старший радник банку Антон Усов. Загальна вартість проекту — 67 млн. євро.

11,6 млн. євро

виділить Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) ТОВ «Карпатський вітер» під будівництво вітряної електростанції потужністю 9,9 МВт біля Старого Самбора (Львівська обл.), розповіли у банку. Загальна вартість будівництва ВЕС — 17,9 млн. євро.

1,85 млн. євро

отримає Україна на розвиток елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері у рамках проекту TWINNING, який розрахований на два роки і розпочнеться 1 січня 2016 року, повідомили в Державній фіскальній службі.

15 тис. тонн

боєприпасів уже утилізувала Україна в межах проекту трастового фонду НАТО зі знищення звичайних боєприпасів, легких озброєнь, стрілецької зброї та протипіхотних мін типу ПФМ-1, заявив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський. Окрім цього, утилізовано ще 1 тис. одиниць ПЗРК.

 

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>