Що в пластику тобі моєму?

Що в пластику тобі моєму?

Із 1 січня 2016 року українці отримуватимуть паспорти нового зразка у формі пластикової картки. Президент України називає це революційним кроком для держави. Про це він сказав під час відвідання поліграфічного комбінату «Україна».

Антигромадський транспорт

Антигромадський транспорт

Є кілька днів у році, що їх уже традиційно у Вінниці відзначають безкоштовним проїздом у міському електротранспорті. Новорічні та Різдвяні свята — саме з розряду таких. Департамент енергетики, транспорту та зв’язку вінницької міської ради й цього новорічного сезону замовив 6 206 годин безкоштовного перевезення пасажирів трамваями та тролейбусами 31 грудня нинішнього року та 1 і 7 січня 2016 року.

Святе місце порожнім не буває

Святе місце порожнім не буває

Найближчим часом на маріупольців, які вже, певно, звикли бачити порожнечу на місці пам’ятника Леніну (який скинули ще в серпні), чекає сюрприз. 20 грудня там височітиме князь Святослав «як символ нової сторінки в історії — українська нація нарешті прощається з чужими ідолами, їм натомість приходять символи Героїв здобутої державності», — прокоментували майбутню подію в Громадянському корпусі батальйону «Азов», який виступив ініціатором встановлення монумента.

Як «рота» потрапив до рота?

Як «рота» потрапив до рота?

У Золотоноші після того, як до інфекційного відділення центральної районної лікарні було госпіталізовано 13 дітей та двох дорослих з ознаками гострої кишкової інфекції, закрили на карантин міську гімназію № 4 імені С. Д. Скляренка.

Читати — не перечитати

Читати — не перечитати

Місто Лева удостоїлося звання «Місто літератури» від проекту ЮНЕСКО Creative Cities, де обирали міста в семи творчих категоріях: мистецтво, дизайн, кіно, кулінарія, література, медійна справа і музика. Метою цієї програми є сприяння соціальному, економічному і культурному розвитку міст, тож статус «Міста літератури» для Львова означатиме інтеграцію у світовий книжковий контекст, розвиток літературного туризму, популяризацію українських культурних набутків у світі.

Дотягують до високосного

Дотягують до високосного

Другий тиждень поспіль докази невинності української льотчиці у Донецькому міському суді Росії представляють її адвокати. Серед допитаних свідків — генерал-полковник Володимир Рубан, який намагався домогтися повернення Савченко з полону, а також її молодша сестра Віра.

Зраднику паспорт не треба

Зраднику паспорт не треба

Президент України Петро Порошенко констатує, що Росія не демонструє жодної готовності повністю виконувати Мінські домовленості, хоч строк виконання окремих пунктів завершується 1 січня 2016 року. Як повідомляє прес-служба Президента, відтак глава держави висловив сподівання, що Європейська Рада, засідання якої відбудеться 17-18 грудня, продовжить пакет санкцій проти Російської Федерації.

Холодний душ для гарячого грузина

Холодний душ для гарячого грузина

Не встигла країна оговтатись від конфлікту Арсенія Яценюка та Олега Барни, як уже інші високопоставлені політики влаштували нове шоу. Цього разу на політичний «татамі» вийшли міністр внутрішніх справ і «губернатор» Одещини.

Всі статті рубрики