Ярмоленко залишається!

15.12.2015
Ярмоленко залишається!

Прощаючись із ЛЄ-2015/2016, фіналіст її попереднього розіграшу розгромив «Русеборг». (з сайта УЄФА.)

Ігор Суркіс не продаватиме Андрія Ярмоленка в це зимове міжсезоння. Президент «Динамо» логічно ув’язував можливість такого трансферу з результатами вчорашнього жеребкування для киян «плей-оф» Ліги чемпіонів: якби динамівцям випали «Барселона», «Реал» або «Баварія», шансів пройти у чвертьфінал (із Ярмолою або без нього) було б однаково мало, тож хай Андрій навесні вже грав би в якомусь сильному європейському клубі. Але «Динамо» випав далеко не найгірший варіант: «Манчестер Сіті». Більш бажаним варіантом із можливих «сіяних» був хіба «Вольсфбург». Тож чемпіони України готуватимуться до поєдинків із підопічними Мануеля Пеллегріні в бойовому складі. Дати матчів «ДК» — «МС» — 24 лютого і 15 березня.

Із «МС» «Динамо» зустрічалося в 1/8 фіналу Ліги Європи 2010/11 і тоді пройшло «городян» за підсумком двох матчів — 2:0 удома (Шевченко, Гусєв) і 0:1 на виїзді.

«Вдалим жереб буде тоді, якщо ми пройдемо цю команду», — прокоментував жереб Сергій Ребров. Наставник «ДК» звертає увагу на те, що «біло-сині» входитимуть у турнір такого рівня після тривалої зимової перерви, тоді як Агуеро, Туре, де Брейне, Боні, Кліші, Компані, Сильва, Фернандіньйо, Насрі, Стерлінг, Харт та інші суперзірки «Ман. Сіті» матимуть постійну ігрову практику в англійській прем’єр-лізі, яка не знає перерв. Водночас Ребров зазначає: «Подивимося, чи будуть у них травмовані. АПЛ — сильний чемпіонат, іноді по дві гри на тиждень проводять».

Шкода, що перший матч кияни проводять удома. Нагадаємо, відповідно до рішення УЄФА, ця гра має відбутися без глядачів (так само, як остання гра групового турніру з «Маккабі») — як покарання за расистські прояви на НСК «Олімпійський». Але «Динамо» вже знайшло винуватців тієї бійки на матчі з «Челсі», подало апеляцію й розраховує на пом’якшення дисциплінарної санкції.

«Шахтарю» на старті «плей-оф» Ліги Європи випав гельзенкірхенський «Шальке-04». Варіант не найстрашніший. «Гірники» вже проходили «кобальтових» на етапі 1/16 фіналу Кубка УЄФА 2004/05 (1:1, 1:0). Зараз це команда без яскравих зірок, де тон задає 32-річний голландський форвард Ян Хунтелар. Також у команді Андре Брайтенрайтера в центрі поля грає німець українського походження Роман Нойштедтер, якого розглядали як кандидата до збірної України перед Євро-2012, а тепер «сватають» до національної команди Росії.

Що стосується завершення виступів «Дніпра» в ЛЄ, то дніпропетровці в підсумку набрали 7 очок. Торік команда Мирона Маркевича мала такий самий доробок, і цього вистачило, щоб вийти з групи та дійти до фіналу ЛЄ. Утім тепер рівень виконавців у «Дніпрі» помітно знизився, і їм ще не повністю виплатили зароблене навіть за серпень. Керівники клубу не задовольнили прохання Маркевича про відставку, але заявили при цьому, що наставник має рахуватися з економічними реаліями: придбання дорогих футболістів неможливе, натомість клуб охоче продаватиме нинішніх гравців, якщо надійдуть вигідні трансферні пропозиції. За останні дні «Дніпро» вже погодився відпустити нігерійця Бабатунде, так само мають вчинити з Федорчуком і Даніло.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Жеребкування 1/8 фіналу: «Динамо» (К) — «Манчестер Сіті», «Гент» — «Вольфсбург», «Рома» — «Реал», «Парі Сен-Жермен» — «Челсі», «Арсенал» — «Барселона», «Ювентус» — «Баварія», ПСВ — «Атлетико», «Бенфіка» — «Зеніт».

Перші матчі — 16-17 та 23-24 лютого, відповіді — 8-9 й 15-16 березня 2016.

* * *

Ліга Європи. 6-й тур.

Група A. «Фенербахче» — «Селтік» — 1:1, «Аякс» — «Мольде» — 1:1.

Підсумкове становище: «Мольде» — 11, «Фенербахче» — 9, «Аякс» — 7, «Селтік» — 3.

Група B. «Бордо» — «Рубін» — 2:2 (Девич «Р» — весь матч), «Сьон» — «Ліверпуль» — 0:0.

Підсумкове становище: «Ліверпуль» — 10, «Сьон» — 9, «Рубін» — 6, «Бордо» — 4.

Група C. «Габала» — «Краснодар» — 0:3 (Антонов «Г» — весь матч, Гай «Г» — до 76-ї хв.; Дикань «К» (воротар) — весь матч), «Боруссія» (Д) — ПАОК — 0:1.

Підсумкове становище: «Краснодар» — 13, «Боруссія» — 10, ПАОК — 7, «Габала» — 2.

Група D. «Мідтьюлланн» — «Брюгге» — 1:1, «Наполі» — «Легія» — 5:2.

Підсумкове становище: «Наполі» — 18, «Мідтьюлланн» — 7, «Брюгге» — 5, «Легія» — 4.

Група E. «Рапід» (В) — «Динамо» (Мн) — 2:1, «Вікторія» — «Вільярреал» — 3:3.

Підсумкове становище: «Рапід» — 15, «Вільярреал» — 13, «Вікторія» — 4, «Динамо» — 3.

Група F. «Слован» (Л) — «Марсель» — 2:4, «Гронінген» — «Брага» — 0:0.

Підсумкове становище: «Брага» — 13, «Марсель» — 12, «Слован» — 7, «Гронінген» — 2.

Група G. «Дніпро» — «Русенборг» — 3:0 (Матеус, 35, 60; Шахов, 79; «Д»: Бойко, Федецький, Чигринський, Папа Гуйє, Лео Матос, Чеберячко, Шахов (Безус, 80), Едмар, Руїс (Томечак, 85), Гама (Лучкевич, 77), Матеус; нереалізоване пенальті: Хелланн, 12 «Р»), «Сент-Етьєн» — «Лаціо» — 1:1 ().

Підсумкове становище: «Лаціо» — 14, «Сент-Етьєн» — 9, «Дніпро» — 7, «Русенборг» — 2.

Група H. «Спортинг» — «Бешикташ» — 3:1, «Скендербеу» — «Локомотив» (М) — 0:3 (Михалик «Л» — до 82-ї хв.).

Підсумкове становище: «Локомотив» — 11, «Спортинг» — 10, «Бешикташ» — 9, «Скендербеу» — 3.

Група I. «Фіорентина» — «Белененсеш» — 1:0, «Лех» — «Базель» — 0:1.

Підсумкове становище: «Базель» — 13, «Фіорентина» — 10, «Лех» — 5, «Белененсеш» — 5.

Група J. «Андерлехт» — «Карабах» — 2:1, «Тоттенхем» — «Монако» — 4:1.

Підсумкове становище: «Тоттенхем» — 13, «Андерлехт» — 10, «Монако» — 6, «Карабах» — 4.

Група K. АПОЕЛ — «Спарта» — 1:3, «Астерас» — «Шальке» — 0:4.

Підсумкове становище: «Шальке» — 14, «Спарта» — 12, «Астерас» — 4, АПОЕЛ — 3.

Група L. «Партизан» — «Аугсбург» — 1:3, «Атлетик» — АЗ — 2:2.

Підсумкове становище: «Атлетик» — 13, «Аугсбург» — 9, «Партизан» — 9, АЗ — 4.

Жеребкування 1/16 фіналу: «Шахтар» — «Шальке», «Валенсія» — «Рапід», «Фіорентина» — «Тоттенхем», «Боруссія» — «Порту», «Фенербахче» — «Локомотив», «Андерлехт» — «Олімпіакос», «Мідтьюлланн» — «Манчестер юн.», «Аугсбург» — «Ліверпуль», «Спарта» — «Краснодар», «Галатасарай» — «Лаціо», «Сьон» — «Брага», «Марсель» — «Атлетик», «Севілья» — Мольде», «Спортинг» — «Байєр», «Вільярреал» — «Наполі», «Сент-Етьєн» — «Базель».

Перші матчі — 18 лютого, відповіді — 25 лютого 2016 року.