Ідеальний «хет-трик»

08.12.2015
Ідеальний «хет-трик»

Андрій Говоров — триразовий чемпіон Європи на короткій воді на дистанції 50 м батерфляєм. (прес-служби НОК.)

Голосно заявивши про себе ще на І юнацьких літніх Іграх у Сінгапурі, з того часу уродженець Севастополя Андрій Говоров гідно захищає кольори української держави. Уже перед дорослою Олімпіадою в Лондоні-2012 на молодого спринтера, який спеціалізується в плаванні кролем та батерфляєм, покладалися великі медальні надії, проте сподівання побачити українського плавця на олімпійському п’єдесталі довелося відтермінувати на 2016 рік. Літній чемпіонат світу з водних видів спорту-2015 підтвердив, що саме Говоров найближче з вітчизняних «підкорювачів басейну» наблизився до заповітної мети.

Не секрет, що до чемпіонату Європи на короткій воді більшість провідних плавців континенту ставляться доволі скептично, просто ігноруючи цей захід. Цьогорічний єврофорум, який минулого тижня відбувся в Ізраїлі, винятком не став — водний турнір у Нетанії недорахувався цілої низки знаних спортсменів, серед яких не вдалося відшукати й українську «золоту рибку» Дарину Зевіну, котра вочевидь після провального ЧС в індивідуальному порядку намагається надолужити згаяне.

Натомість Говоров відмовлятися від добре знайомих змагань не став і втретє поспіль виграв континентальне «золото» на 50-метрівці батерфляєм.

Цікаво, що до фіналу своєї коронної дистанції він пробився з четвертим часом, утім у безпосередній боротьбі за медалі наш співвітчизник показав найкращий час (22,36 сек.), повторивши при цьому рекорд України. Другим фінішував білорус Цуркін (22,56), третім — росіянин Попков (22,69). «Це був ідеальний заплив. Я чекав подібного результату, адже це мій коронний стиль. Радий, що вдалося втретє поспіль виграти європейське «золото» на 50-метрівці батерфляєм, показавши при цьому свій кращий результат», — зазначив Говоров. Дуже близьким до медалі був Андрій і на іншій профільній 50-метровій дистанції, але взяти нагороду в спринті кролем не зміг, програвши «бронзове» торкання поляку Щепанськи.