НОВИНИ ПЛЮС

27.11.2015

Росія підставила безробітних

У Миколаєві оперативники місцевої СБУ ліквідували діяльність приватної фірми, яка таємно співпрацювала з ВМФ Росії, допомагаючи країні-агресору будувати військові кораблі. У місті після закриття відразу трьох місцевих заводів багато фахівців залишилося без роботи. До правоохоронців швидко надійшла інформація, що кілька українських фахівців-судноремонтників високого класу: інженери, конструктори та електромонтажники — негласно працевлаштувалися на нещодавно створене ТОВ у Миколаєві. Ця фірма не мала дозвільних документів на будівництво військових судів, однак це мало бентежило її директора.

До речі, співробітники СБУ намагаються вийти на слід контрабандистів, які налагодили канал збуту з Миколаєва до Росії крадених із заводів деталей, що використовувалися в ракетно-космічній галузі.

Крадіжка на АЕС

Зловмисники вночі викрали з території Південноукраїнської АЕС оцинковане покриття теплотраси, а також металеві запчастини від працюючої техніки. Охорона своєчасно помітила наслідки візиту непроханих гостей, тому вдалося уникнути аварійного відключення електростанції. Працівники Південноукраїнського відділення Первомайського відділу поліції ГУ НП у Миколаївській області підтвердили, що загальний збиток для станції перевищив 10 тисяч гривень, однак знайти зловмисників поки що не вдалося. Наразі правоохоронці порушили кримінальну справу за статтею 185 КК України «Крадіжка».

Перевертні у нових погонах

Чотирьох патрульних поліцейських звільнили в Одесі за те, що вони поширювали на своїх сторінках у соцмережах антиукраїнські дописи. Стосовно ще п’ятьох одеських поліцейських проводять додаткову службову перевірку. Їхній київський колега Олексій Савкін розкаявся і публічно вибачився за те, що називав євромайданівців «бомжами».

Скандал розгорівся, коли активісти знайшли сепаратистські відео, публікації, фотографії на сторінках новоспечених стражів порядку часів Євромайдану. 24 листопада поліцейським узагалі заборонили користуватись російськими соціальними мережами, зокрема, «Однокласники» та «Вконтакті».

Знову шини протесту

У МВС оголосили у розшук близько 20 осіб: добровольців, чинних співробітників МВС, а також Дениса Поліщука та Андрія Медведька — підозрюваних у вбивстві журналіста та письменника Олеся Бузини, які наразі перебувають під вартою.

У середу активісти з шинами прийшли до другого територіального відділу поліції Подільського району Києва, щоб з’ясувати, чому прізвища невинних людей занесені до списків розшуку. До протестувальників вийшов начальник київської міліції Олександр Терещук. Він заявив, що таких вказівок не давав, і пообіцяв провести за цим фактом службове розслідування та порушити кримінальну справу. «У цьому відділі поліції було виявлено документи, які свідчать про продовження незаконного стеження та переслідування активістів із боку репресивних органів Авакова», — стверджує народний депутат Ігор Луценко.

Повернення

В Україну — після півторарічного перебування під слідством в Австрії — планує приїхати голова ради групи компаній Group Дмитро Фірташ. Бізнесмен, за словами його прес-секретаря, уже 2 грудня візьме участь у з’їзді Федерації роботодавців, яку очолює.

Крім промови Фірташа, на з’їзді Федерації роботодавців очікується виступ залучених Фірташем іменитих західних екс-політиків, у тому числі колишнього віце-канцлера Австрії Міхаеля Шпіндельеґґера і екс-прем’єра Польщі Вальдемара Павляка.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>