«У моїй смерті винiть Порошенка і Яценюка»

18.11.2015
«У моїй смерті винiть Порошенка і Яценюка»

ДОВЕЛИ

«У моїй смерті винiть Порошенка і Яценюка»

На Черкащині ціни на газ почали вбивати українців. У селищі Лисянка, котре є районним центром, повісилася 80-річна бабуся, якій прийшов рахунок за газ.

Місцеві жителі шоковані такою трагедією і кажуть, що старенька жила сама на свою невелику пенсію. Тож коли у газовому рахунку, який їй принесли, старенька побачила цифру — 4000 гривень — нерви не витримали. До подорожчання газу жінка платила за блакитне паливо 100 гривень.

Про те, що зі старенькою щось сталося, забили на сполох її сусіди. Вони помітили, що світло в оселі бабусі горить дві доби поспіль. А коли прийшли до її будинку, то побачили жахливу картину. Бабуся повісилася на коробці дверей у своїй хаті. У записці, яку вона приклала до газового рахунку, бідолашна написала: «У моїй смерті винiть Порошенка і Яценюка».

Люди, котрі знали жінку, обурені й покладають вину за самогубство старенької на владу. А ще — на газову службу, звідки розносять квитанції, у яких важко розібратися, до того ж там нині «намальовані» такі чотиризначні цифри, що споживачі у розпачі, вони не в змозі оплачувати нові рахунки при тих злиднях, у яких опинилися. Тож самотня старенька, прочитавши такий «привіт» від «життя по-новому», звела рахунки з життям. Бідолашна не знайшла іншого способу врятуватися від страшної реальності.

За словами заступника голови Черкаської обласної державної адміністрації Юрія Саса, насправді гроші були винні покійній бабусі, а вона не розібралася у заплутаних розрахунках. «Невже не можна нормально оформляти платіжки, щоб люди їх розуміли, незалежно від віку й освітнього рівня? Я, звичайно, поставлю це питання газовикам, але і людини вже не повернеш», — заявляє Юрій Сас.

Як повідомив «Україні молодій» Дмитро Грищенко, керівник прес-служби головного управління Національної поліції в Черкаській області, факт самогубства жінки стався у понеділок, і правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), якою передбачено позбавлення волі від семи до п’ятнадцяти років або й довічне ув’язнення, от тільки кого покарають у цьому конкретному випадку — питання. Швидше за все, «стрілочника» з газової контори, а не тих, хто довів українців до зубожіння.

Слідчі мають з’ясувати всі обставини цього жахливого випадку, зокрема й про те, якою насправді була цифра у рахунку за газ. Бо тепер, коли бабуся на тому світі, можна по-всякому виправдовувати те жахіття, яке сталося зі старенькою, — і що платіжка оформлена нерозбірливо, і що цифра там невелика була, і що бабусі газовики заборгували.

І насамкінець про теж не менш обурливе. Дізнатися більше про те, що сталося, у селищного голови Лисянки пана Олександра Короленка не вдалося. Бо його на робочому місці не виявилося, телефон мовчав, а секретарка так агресивно захищала шефа і номер його мобільного, що послала пресу йти скаржитися у прокуратуру. Неважко уявити, як ця пані розмовляє з місцевими жителями, котрі туди приходять по допомогу.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>