Секрет полішинеля Саакашвілі

17.11.2015

Ще ніколи Штірліц (читай — Гройсман) не був таким близьким у Вінниці до провалу, як після першого туру виборів мера обласного центру. Те, що його ставленик, в.о. міського голови Сергій Моргунов, не став мером у першому турі голосування, змусило неабияк похвилюватись команду Гройсмана. Як відомо, у другий тур у Вінниці вийшли секретар міської ради Сергій Моргунов та лідер обласного осередку ВО «Батьківщина» Людмила Щербаківська.

Буквально за два дні до другого туру до Вінниці прибула й «важка артилерія». Грузинський тато Одеси-мами Михеїл Саакашвілі розповідав вінничанам, яке прекрасне місто на Південному Бузі і як багато для цього зробила місцева влада, зокрема команда нинішнього спікера парламенту Володимира Гройсмана. А ще екс-президент Грузії закликав вінничан не ігнорувати вибори, а приходити й голосувати.

Чи став цей візит вирішальним у виборі вінничан, важко сказати, але, за даними екзит-полів, таки перемагає чинний в.о. міського голови Сергій Моргунов. Так, за даними екзит-полу, проведеного Комітетом виборців України на 40 дільницях Вінниці, за Моргунова віддали свої голоси 66% виборців, а його конкурентка Людмила Щербаківська набрала 37% голосів. А, за даними екзит-полу, проведеного місцевим осередком Блоку Петра Порошенка «Солідарність», Моргунов набрав 64% голосів виборців.

Міськвиборчком на момент верстки номера дані про результати голосування не оприлюднив. Хоча одеський «губернатор» Михеїл Саакашвілі у понеділок зранку вже привітав Сергія Моргунова з перемогою.

Щодо явки, то в першій половині дня вона виглядала провальною. Вибори стартували без проблем і... без виборців. Раніше заявлені владою 30% відсотків явки наочно на дільницях у першій половині дня виглядали нереальною цифрою. Однак уже о 16.00 було оголошено про явку в 20%. Наразі місцеві представники Комітету виборців України кажуть про явку в 25%.