Уже перешкоджають

16.10.2015

До місцевих виборів iще більше тижня, а у Черкасах уже почалися «показові виступи».

Спочатку Черкаська міська ТВК своєю постановою зняла з реєстрації 12 кандидатів Партії вільних демократів, очільником якої є черкаський міський голова Сергій Одарич, що вкотре прагне сісти у звичне для себе крісло.

Після цього ЦВК скасувала рішення Черкаської ТВК і дала один день для реєстрації знятих кандидатів.

Далі — більше. У приміщенні тервиборчкому відбулася нічна сутичка. Кандидатки від Партії вільних демократів Юлія Погостинська та Леся Валяєва звинуватили черкаського бізнесмена Андрія Бородая, що той їх побив.

За словами Юлії Погостинської, два десятки членів Партії вільних демократів чекали, щоб члени комісії прийняли постанову ЦВК про реєстрацію. Коли ж опівночі засідання ТВК закрили, ніхто не розходився, боячись, що засідання знову відкриють.

Довелося викликати міліцію, оскільки відбувалося порушення Конституції. Тоді, наголошує пані Юлія, до приміщення ТВК і прибув бізнесмен Андрій Бородай.

«Почав поводитися провокативно: кричати, щоб не чіпали двері. Згодом приїхала міліція, охорона. Бородай відштовхнув нас», — стверджує кандидатка в депутати.

Вона каже, що відчула удар у ногу. Хто це зробив — зрозуміти у сутичці було важко. Тим часом її колегу Юрія Ястребова звалили та почали бити ногами.

«Я тільки хотіла зняти на телефон сторонніх людей, які заходили в кабінет комісії як додому, а ми, кандидати, стояли в коридорі. Тоді й отримала від пана Бородая подачу в живіт, чоловіка мого звалили на підлогу, а далі підключився охоронець Бородая і «місив» того, хто був ближче до «господаря», — додає інша кандидатка Леся Валяєва.

Тим часом сам бізнесмен Андрій Бородай заявляє, що втрутився в ситуацію, тільки щоб захистити людей, яким буцімто погрожували представники Сергія Одарича.

Що насправді сталося у приміщенні Черкаської ТВК — нині розбираються правоохоронці. Вони вже порушили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права) ККУ.

А саму Черкаську ТВК взяли під цілодобову охорону працівники міліції, яких забезпечено приладами відеофіксації.

А ТИМ ЧАСОМ

 

І з останніх новин, які стали відомі: Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження всього складу Черкаського міського виборчкому через систематичне порушення ним вимог Конституції України та низки iнших законів.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>