ХРОНІКА

14.10.2015

Футбол

Президент ФІФА Йозеф Блаттер та очільник УЄФА Мішель Платіні, яких комітет з етики Міжнародної федерації футбольних асоціацій на 90 днів відсторонив від виконання їхніх посадових обов’язків, заявили, що опротестують це рішення. Нагадаємо, що обидва функціонери проходять у корупційній справі «на два мільйони», яку розслідує швейцарська прокуратура.

* * *

Учора в Мадриді зірці «Реалу» Кріштіано Роналдо вручили «Золоту бутсу» — приз кращому бомбардиру європейських чемпіонатів. Для 30-річного португальця це вже четверта аналогічна відзнака, яку він заслужив завдяки 48-м влучним ударам у чемпіонаті Іспанії-2014/2015. Раніше жодному з футболістів не вдавалося чотири рази вигравати цей трофей.

Регбі

Кубок європейських націй. Дивізіон ІВ. 6-й тур. Україна — Бельгія — 17:16.

Теніс

Турнір WTA в Тяньцзині (призовий фонд — 426 тис. дол.). Перший раунд. А. Радванська (Польща, 2) — Савчук (Україна) — 6:1, 6:0. У. Радванська (Польща) — Н. Киченок (Україна) — 6:4, 6:0. Л. Киченок (Україна) — Пеннетта (Італія, 1) — 6:3, 7:5. Ковінич (Чорногорія) — К. Бондаренко (Україна) — 6:4, 6:1.

«Челенджер» у Ташкенті (призовий фонд — 125 тис. доларів.). Кравчук (Росія) — Молчанов (Україна) — 6:4, 7:6 (8:6).

Спортивна гімнастика

Після того як лідер вітчизняної чоловічої збірної Олег Верняєв натякнув, що через відсутність на олімпійській базі в Конча-Заспі сучасного тренувального інвентарю він буде змушений шукати кращих умов підготовки за кордоном, Національний олімпійський комітет нарешті вирішив питання щодо забезпечення збірної України сучасним гімнастичним килимом для вільних прав. От тільки часу на знайомство з новинкою у нашої збірної, якій за десять днів доведеться виступати на ліцензійному чемпіонаті світу, залишилося обмаль.