Вимушені канікули

Вимушені канікули

Два роки тому на столичних Осокорках відкрили елітну гімназію «Київська Русь». Навчальний заклад не тільки збудували в рекордно короткі строки, а й намагалися зробити російськомовним. Тоді проблему вирішили, утім сьогодні у гімназії новий скандал — у приміщеннях закладу перевищена концентрація шкідливих речовин.

Розбірки на попелищі

Розбірки на попелищі

У справі про пожежу на нафтобазі мережі «БРСМ» у Київській області висунуто підозру інженеру та заступнику директора нафтобази, повідомили у прес-службі МВС України. Дії посадовців кваліфікували як порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах.

Мiльйони на захист чи ... в кишеню?

Мiльйони на захист чи ...  в кишеню?

У новітні часи України є вже не одна історія, пов’язана з масштабними корупційними аферами. За будь-якої влади завжди знаходилися найхитріші, які «намивали» собі гроші з державного бюджету, прикриваючись інтересами країни або її громадян.

«Тереза» з «ДНР»

«Тереза» з «ДНР»

Справу заарештованої у квітні громадянки Росії Лариси Чубарової передали на розгляд Київському районному суду Харкова. Як повідомили в обласній прокуратурі, військовій функціонерці «ДНР» iз позивним «Тереза» інкримінують одразу три кримінальні справи — участь у не передбачених законом збройних формуваннях, незаконне поводження зі зброєю та посягання на територіальну цілісність держави.

Косметичний ремонт

Косметичний ремонт

Міська рада Артемівська Донецької області ухвалила рішення про повернення місту давньої історичної назви — Бахмут. Однак офіційно місто перейменують лише після відповідного рішення Верховної Ради, тобто через три місяці. А поки на черзі для зміни назви ще понад 900 українських міст і сіл України.

Москва морочить голову

Москва морочить голову

Мирні перемовини в Мінську на рівні Тристоронньої контактної групи постійно заходять у «глухий кут». По-перше, російська сторона у підгрупі з безпеки кілька разів вдавалася до демаршів, щоб примусити Україну вести діалог iз представниками бойовиків. Хоча формат роботи перемовників є лише тристороннім: Україна, Росія та ОБСЄ.

Всі статті рубрики