НОВИНИ ПЛЮС

16.09.2015

Мобілізації поки не буде

Президент Петро Порошенко ухвалив не проводити й не оголошувати найближчим часом нової хвилі мобілізації. «Сьогодні для цього з’явилися перші крихкі можливості. І використати зміни до бюджету, в тому числі для збільшення контрактної складової нашої армії», — заявив Порошенко під час зустрічі з представниками фракцій коаліції. Втім він зазначив, що це питання не знімається з порядку денного і як тільки з’явиться така необхідність, Рада національної безпеки і оборони розгляне відповідне подання начальника Генштабу і міністра оборони України.

Нагадаємо, що зараз в Україні триває демобілізація тих, кого призвали в ході третьої хвилі мобілізації. Вони мають повернутися додому до кінця вересня.

«Свобода» і «Правий сектор» — єдиний фронт

ВО «Свобода» домовляється з представниками «Правого сектору» про координацію зусиль напередодні місцевих виборів. Як зазначила відома блогерка, представник ПС Олена Білозерська, формат співпраці поки що обговорюють. «Наш провідник Дмитро Ярош звернувся до всіх націоналістичних сил, передусім до «Свободи», серед членства і прихильників якої нині багато переслідуваних, iз пропозицією об’єднати наші зусилля для протидії політрепресіям. У якому форматі відбуватиметься наша співпраця, нині є предметом переговорів між керівництвом ПС і ВОС. Ми розглядаємо кілька доволі цікавих варіантів. Який iз них стане реальністю — покаже час», — написала вона у «Фейсбуці».

За її словами, ВО «Свобода» запропонувала представникам «Правого сектору» разом сформувати списки на місцевих виборах. «Після того як з’їзд «Свободи» підтримав цю пропозицію, керівники ВОС уже можуть почати обговорювати її з нами. Як тільки стан здоров’я Дмитра Яроша дозволить, він та інші лідери ПС зустрінуться з керівництвом ВОС для переговорів про координацію дій», — повідомила Білозерська.

Мін’юст — до суду

Депутати фракції «Самопоміч» вирішили подати до суду саме на Міністерство юстиції. Предметом позову, скерованого до Окружного адміністративного суду, стала бездіяльність Мін’юсту щодо заборони діяльності партії лідера бойовиків Пушиліна. «Партія Пушиліна досі є зареєстрованою і може брати участь у місцевих виборах. На жаль, Міністерство юстиції не провело жодної перевірки антидержавної діяльності цієї організації та її керівника», — заявила депутатка від «Самопомочі» Олена Сотник. На її думку, це дозволяє бойовикам узяти участь у місцевих виборах, а після цього — у довиборах до парламенту.

Як повідомляє «Українська правда», на сайті ЦВК у списку партій, якi «прийняли рішення про участь їхніх місцевих організацій у місцевих виборах», партія «Ми маємо мету» записана під номером 138, її головою є вказаний Пушилін — один із лідерів так званої «ДНР».