Знесені вітром

09.09.2015
Знесені вітром

Вересневий буревій повалив безліч дерев.

Буревій на Вінниччині наробив лиха. Днями стихія залишила десятки населених пунктів без світла, пошкодила покрівлі будинків та поламала дерева. А найбільше постраждав Бершадський район.

Як повідомляє управління ДСНС у Вінницькій області, першим районом, де пройшовся буревій, був Бершадський. Дощ та шквальний вітер моментально знеструмили 13 сіл району. Відімкнулись 14 повітряних ліній електромережі та 232 трансформаторнi підстанції.

Стихія повалила дерева, що перекрили дороги, порвали електродроти. Також негода пошкодила помешкання бершадців: 262 покрівлі приватних житлових будинків, 9 об’єктів господарської та соціальної сфери.

Найбільше постраждали села: Джулинка, Берізки Бершадські, П’ятківка, Велика Киріївка, Флорине, Яланець, Ставки, Бирлівка, Війтівка, Баланівка, Устя, Лугова та саме місто Бершадь.

Чималої шкоди стихія завдала Гайсинському району та місту енергетиків — Ладижин.

Відтак бійці ДСНС продовжують роботу в Бершадському районі, зараз — приводять до ладу об’їзну дорогу. Також працює наряд у Гайсині — там рятувальники розпилюють повалені дерева в центральному парку, на цвинтарі та на вулицях міста. Розчистку дороги довелося робити і в Ладижині. Загалом рятувальники порізали більше трьох сотень дерев.

На засіданні комісії з питань надзвичайних ситуацій Бершадського району ухвалено рішення про невідкладне обстеження постраждалих будинків з оформленням відповідних актів. На основі цих документів буде зроблено фінансовий розрахунок для ліквідації наслідків стихії та надання матеріальної допомоги людям, яким негода завдала чималих збитків.

Неприємність не прийшла одна. До цього, протягом 2-4 вересня, місто Вінниця та область перебували в димовому полоні через масові пожежі як у самій області, так і в сусідніх — Хмельницькій, Житомирській та Київській.