Мандрівна музика

04.09.2015
Мандрівна музика

Найбільше концертів в Україні дасть гурт BRUTTO на підтримку нового альбому, що має вийти цієї осені. (з офіційного сайта групи.)

Багато українців до сих пір сприймає групу The HARDKISS як іноземну, помилково думаючи, що приїхали виконавці з далеких країв. Та музикантів інколи можна зустріти навіть посеред вулиці в Києві. У вересні The HARDKISS iз концертами відвідають два українськi міста. 12 вересня вони зіграють у Дніпропетровську в «Тайм-ауті» та рівно через тиждень, 19 вересня, — у Харкові у Саду Шевченка у ККЗ «Україна».

Молодий виконавець ЯрмаК, пісні якого стали відомими за часів Євромайдану, планує виступити на одному з найбільших концертних майданчиків столиці — клубі «Стерео» 24 жовтня. До того він збирається 18 вересня в ужгородський Phantom Club.

Не дуже вдалий виступ гурту «Скрябін» на музичному фестивалі «Захід» поблизу Львова, що відбувся наприкінці серпня, багатьох шанувальників гурту розчарував. І річ не в новому солістові, а у тім, що концепція і стиль гурту змінилися відчутно і безповоротно. У виконавців iще є шанс повернути славу. У пошуках нових сенсів вони вийдуть на концертну сцену 5 вересня в Ужгороді, у Закарпатському драмтеатрі, а наступного дня — у Мукачевому, в Християнському культурному центрі.

Епатажна співачка та письменниця Ірена Карпа нещодавно з гуртом QARPA випустила новий альбом. 19 вересня вона відвідає з концертами львівський клуб Picasso, а 4 жовтня — столичний Docker Pub.

Грузинський співак Вахтанг Кікабідзе 22 вересня відвідає Дніпропетровський академічний театр опери та балету, а 4 жовтня — столичний Жовтневий палац.

Хореограф Раду Поклітару 8 жовтня у Закарпатському драмтеатрі покаже «Вечір одноактних балетів».

Гурт Kozak System часто гастролює за кордоном, а цієї осені дасть два концерти в Україні — 29 вересня в Харкові, а 6 листопада — у столичному клубі Sentrum. На цей концертний майданчик гурт ТНМК вийде 24 жовтня. Цієї осені ці хлопці обмежаться столичним концертом.

А от новостворений колишнім солістом білоруського гурту «Ляпіс Трубєцкой» Сергієм Міхалоком проект BRUTTO скоро презентує новий альбом та вирушить на його підтримку у всеукраїнський тур. 6 вересня відвідає Чернігів, 19 — Херсон. Жовтень гурт присвятить концертам у Європі, зокрема у Польщі та Чехії. Після того в листопаді відвідає Львів (21.11) та Харків (29.11), а на початку грудня дасть концерт у Києві та Дніпропетровську.

Український гурт «Бумбокс» вирішив цієї осені зробити ставку на іноземного слухача, тому вирушає в тур США та Канадою. Тур «Бумбокс. 10 років» стартує 24 вересня в Торонто і пройде у восьми містах. 18 жовтня артисти завітають у Лондон. А завершать свій осінній концертний сезон у Харкові в Палаці спорту 19 листопада.

Багато артистів наголошує, що нині не час розваг, та всі вони впевнені, що музика здатна об’єднувати людей. Саме це й рухає українську музичну індустрію попри всі негаразди.