Почерк російської армії

28.08.2015

Упродовж вечора середи та наприкінці доби ситуація в зоні АТО суттєво погіршилася. Незаконні збройні формування, всупереч домовленостям, застосовували озброєння калібру більше 100 міліметрів практично вздовж усієї лінії розмежування.

Найбільш активним ворог був поблизу Маріуполя. Терористи застосовували заборонені «гради». «Наприкінці доби із 120-міліметрових мінометів бойовики обстріляли наші позиції у Старогнатівці, Новоселівці Другій, двічі у Чермалику. О 18 годині, використовуючи 152-міліметрову артилерію, найманці зі сторони Староласпи били по силах АТО у Прохорівці. Крім того, після 10 вечора під вогонь артилерії калібру 152 міліметри потрапили наші підрозділи у селищах Орловське, Лебединське, Старогнатівка. А о 21.05 окупанти з «градів» накривали українські позиції у Богданівці», — повідомив речник АТО Анатолій Стельмах.

За інформацією Штабу АТО, за учорашній день українські сили зазнали чималих втрат. «У нас дуже серйозні втрати, інформація по яких буде доведена пізніше. Почерк, яким бойовики ведуть вогонь, дуже схожий на почерк професійної російської армії», — повідомив прес-офіцер сектору «М» Ярослав Чепурний.

Стало також відомо про загибель п’ятьох бійців 40-го батальйону ЗСУ.«Вчора пізно ввечері внаслідок активізації дій противника бійці батальйону «Донбас» надавали допомогу 40-му батальйону ЗСУ в захисті Маріуполя. За офіційними даними, у ході вчорашніх боїв ВСУ втратили п’ятеро своїх бійців», — повідомили в прес-службі батальйону «Донбас». По селищах Богданівка та Старогнатівка, що поблизу Маріуполя, 27 серпня з опівночі й до 6-ї ранку бойовики вели безперервний вогонь з артилерії.

Унаслідок обстрілів на Луганщині поранено трьох українських військовослужбовців, у тому числі командира 24-ї механізованої бригади. Двох бійців 128-ї бригади зачепило під час мінометного обстрілу Станиці Луганської, а командира під Кримським, — повідомили у прес-службі Луганської ОДА. Також у лісосмузі між селищами Вільхове та Болотене підірвалися на розтяжці двоє мирних громадян. Їх госпіталізували.

Гаряче наприкінці вчорашньої доби було і поблизу Донецька. Обстрілів зі 120-міліметрових мінометів, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів зазнали наші сили у Мар’їнці.

«Зокрема, на Донецькому напрямку терористи неодноразово завдавали удари з 120-мм і 82-мм мінометів по передових позиціях сил АТО в районі Дослідне-Водяне, південніше і східніше Авдіївки, в районі Пісків», — повідомив у своєму «Фейсбуцi» координатор групи «Інформаційний спротив» народний депутат Дмитро Тимчук.

За його словами, терористи проводять ротацію у районі Мар’їнки. За його інформацією, заміна здійснюється за рахунок підрозділів бойовиків, що перекидаються в Петровський район Донецька. В основному, це російські найманці, які мають низький рівень підготовки.

ДО РЕЧІ

У середу 26 серпня українська сторона передала представникам так званої «ДНР» 12 військовополонених. Обмін має відбутися в два етапи через активізацію бойових дій у безпосередній близькості від місця обміну. Тож українська сторона віддала полонених, вони одразу відправилися в Донецьк, а своїх хлопців має отримати наступного дня – у четвер. Із полону звільнили 12 українських бійців. Про це вчора повідомив Президент Петро Порошенко на своїй сторінці у «Фейсбуцi».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>