НОВИНИ ПЛЮС

26.08.2015

Заквітчана

У Києві на Співочому полі відкрили 60-ту ювілейну виставку «Квітковий оберіг». Дванадцять живих композицій присвячені кожна окремій квітці, яку здавна вплітали у вінок українки. Тут і ромашки, і мальви, і маки, і дзвіночки. Організатори виставки квітів кажуть, що цьогоріч задумали створити символ єдиної та неподільної України. Усі композиції поєднані між собою стрічкою в кольорах прапора України. Триватиме виставка до 20 вересня.

«Стіна» Вайсберга

В арт-просторі Міністерства закордонних справ України до першого дня осені показуватимуть виставку «СТІНА. 28.01 — 8.03.2014». Урочисте відкриття відбулося за участю автора картин — київського художника Матвія Вайсберга — та міністра закордонних справ України Павла Клімкіна

Представлено 28 картин, тематикою яких є Майдан. «28 картин. 40 днів вони створювалися (з 28 січня до 8 березня 2014 р. — Ред.). Про що картини? Про часи Майдану. Про те, що я там бачив, дні та ночі, які я там був разом з усіма», — каже Матвій Вайсберг.

Прапори звитяги

У Чернігові у Військово-історичному музеї відкрито виставку «Прапор бойовий». В експозиції — прапори чернігівських 13-го та 41-го окремих мотопіхотних батальйонів 1-ї окремої танкової бригади, які надали Андрій Хоменко та Олександр Побєсєдін (13-й батальйон), Альберт Черешко (41-й батальйон). Є прапори від бійців полку «АЗОВ», ДУК «Правий сектор», спецбатальйону «Чернігів». Виставку доповнюють світлини, дитячі малюнки та жовто-сині обереги, які отримували бійці на передовій, військова форма та страшні символи війни — осколки, уламки горезвісних «градів», розплавлена частина двигуна автомобіля, гільзи тощо.