РАХУНКОВА ПАЛАТА

24.07.2015

21,6 млрд. гривень

становить борг підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» станом на 21 липня 2015 р., повідомила прес-служба «Нафтогазу».

5 млрд. гривень

коштуватиме ремонт транспортної інфраструктури Донбасу, повідомив заступник міністра оборони України Петро Мехед. Він зазначив, що збитки українських залізниць та автотранспорту від знищення інфраструктури Донбасу контрольованими Росією бойовиками становлять близько 5,5 млрд. грн.

600 млн. євро

кредиту перерахувала Україні Єврокомісія від імені Євросоюзу. Це відповідає першому траншу в рамках нової програми макрофінансової допомоги Україні загальним обсягом у 1,8 млрд. євро.

240 млн. гривень

вдалося заощадити Україні за допомогою електронних торгів, заявив Президент України П. Порошенко.

200 млн. доларів

США готовий інвестувати польський бізнес у будівництво метро на Троєщину в Києві. Йдеться про першу чергу будівництва: від станції «Подільська» до станції «Райдужна», довжиною 5,9 км із п’ятьма станціями. Термін реалізації проекту — 3 роки, повідомив віце-прем’єр-міністр України Валерій Вощевський.

150 млн. гривень

виділив Кабмін для відновлення інфраструктури Луганщини. Вони мають піти на медичні заклади, садочки та будинки, повідомив Президент України П. Порошенко. До 1 вересня в області має бути відновлено 26 об’єктів освіти, зруйнованих унаслідок бойових дій у Станично-Луганському, Попаснянському та Новоайдарському районах.

31,3 млн. гривень

штрафів стягнула Державна архітектурно-будівельна інспекція України з початку року, провівши більше 10 тис. перевірок дотримання забудовниками містобудівного законодавства. У відомстві також зазначили, що з початку року під час перевірок порушення виявили на 3 тис. об’єктах або на 30% перевірених.

5 млн. євро

мають намір вкласти німецькі партнери Дніпропетровської ОДА в будівництво дороги до заводу «Капарол-Дніпро» в обхід села Васильківка.

80 доларів

за тонну вугілля з Південно-Африканської Республіки (ПАР) платитиме Україна, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин. За словами чиновника, у Києва є ще три місяці, щоб накопичити додатково близько 1 млн. тонн вугілля для успішного проходження опалювального сезону.

12 тонн

ковбаси виробництва ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» заборонив Россільгоспнагляд ввозити до Криму. Задекларований як «ковбасні вироби в асортименті» вантаж не пройшов документальну перевірку на кордоні з півостровом.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>