ХРОНІКА

22.07.2015

Бокс

Чемпіон світу в суперважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF та IBO Володимир Кличко продовжив контракт із німецьким телеканалом RTL на п’ять боїв. Раніше Кличко заявляв, що розмірковує над завершенням кар’єри, однак після підписання нового контракту німецька газета «Більд» стверджує, що українець залишиться в боксі ще принаймні на два роки.

Підтвердив це і менеджер боксера Бернд Бенте, заявивши, що у Володимира попереду ще багато боїв.

Свій наступний поєдинок Кличко проведе 24 жовтня в Дюссельдорфі. 39-річний чемпіон-супертяж зустрінеться із 26-річним британцем Тайсоном Ф’юрі.

Теніс

Турнір WTA в Стамбулі (призовий фонд — 226 750 дол.). Фінал кваліфікації. Савчук (Україна) — Томич (Австралія) — 3:6, 6:3, 6:3. Перший раунд. Рибарікова (Чехія) — Світоліна (Україна) — 6:1, 6:3; Цуренко (Україна) — Гаврилова (Росія) — 7:6, 3:6, 6:3.

Турнір WTA в Бад-Гастайні (250 тис. дол.). Заневська (Україна) — Богдан (Румунія) — 6:2, 6:4.

Баскетбол

У фінальному матчі Літньої ліги НБА в Лас-Вегасі «Сан-Антоніо» обіграв «Фінікс» Олексія Леня — 93:90. Українець набрав 9 очок і зробив 13 підбирань.

Паралімпізм

На чемпіонаті світу з плавання серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями, що проходив у Глазго, паралімпійська збірна команда України виборола 63 нагороди та посіла друге місце в загальному заліку. Українські плавці завоювали 21 золоту, 27 срібних та 15 бронзових медалей.

Ініціативи

Форвард «Дніпра» Роман Зозуля запустив флешмоб «Я допомагаю українській армії». Про це футболіст написав у своєму «Фейсбуці». Суть естафети — кожен, хто її приймає, повинен переказати 1000 гривень до благодійного фонду «Народна армія». Зозуля передав естафету чеському воротарю «Дніпра» Яну Лаштувці.