Харизма є. Черга — за голами

22.07.2015
Харизма є. Черга — за голами

На презентації Коноплянка отримав футболку без номера, бо досі не визначився зі своїм майбутнім «ідентифікатором». (з сайта sevillafc.es.)

Пригадується, коли Андрій Шевченко переїхав з України до Італії, його новий клуб одразу став своїм для мільйонів українських уболівальників. Неабияку популярність тоді в нашій країні здобула й Серія А, матчі якої (звісно, за участі «Мілана») збирали серйозну глядацьку телеаудиторію. Водночас сам Шева дуже швидко став одним із головних героїв італійської першості та улюбленцем місцевої торсиди.

Водночас Євген Коноплянка, якого днями офіційно представили в статусі гравця «Севільї», може «прорубати» для української футбольної спільноти «вікно» в іспанську прімеру. Швидкоплинний «роман» Дмитра Чигринського з «Барселоною» не надто сприяв зануренню українців у іспанський чемпіонат, натомість Коноплянка зі своїм професіональним хистом та людською харизмою має всі шанси голосно заявити про себе в найсильнішому на даний момент чемпіонаті Європи й загітувати на перегляд чемпіонату Іспанії чималу армію вітчизняних уболівальників.

Звісно, шансів переплюнути Мессі та Роналдо в питанні «зірковості» в українського вінгера обмаль. Хоча, здається, змагатися в індивідуальних рейтингах із «золотими хлопчиками» Женя навіть і не збирається. «Я ніколи не вважав себе найкращим гравцем у колективі. Завжди грав на команду, здобутки якої для мене були більш важливими, ніж персональні звитяги», — під час своєї презентації в Севільї заявив Коноплянка. Хай там як, а президент андалусійського клубу Хосе Кастро називає півзахисника збірної України великим гравцем і виказує задоволення від того, що екс-футболіст «Дніпра» обрав саме «Севілью», хоча й мав більш привабливі фінансові пропозиції від інших клубів.

«Я дуже радий бути тут. У нас хороша команда, і я сподіваюсь, що наступним нашим трофеєм буде Кубок чемпіонів. У чемпіонаті Іспанії домінують «Реал» і «Барселона», але впевнений, що ми зможемо їх перемогти. Власне з «Севільєю» я прагну виграти всі трофеї», — заявив Коноплянка, якому, для початку, слід вибороти місце в основі андалусійців. Як розповів Хосе Кастро, український новобранець уже зрозумів, що його новий клуб — це не місце для сієсти. «Приклавши немало зусиль для підписання контракту з Євгеном, ми хочемо, аби наші старання були винагороджені його голами та результативними передачами на полі», — наголосив президент «Севільї».

У свою чергу, Женя каже, що готовий боротися за місце в «основі» своєї нової команди, яку, нагадаємо, очолює Унаї Емері, і яка кілька місяців тому не дозволила «Дніпру» виграти фінал Ліги Європи. «Буде непросто, адже тут зібрано гравців високого рівня, утім я перебуваю в хорошій формі й упевнений, що зможу додати. Вірю, що адаптація пройде швидко», — наголосив Конопа, котрий, до слова, за свою роботу в Іспанії отримуватиме близько 2,5 млн. євро. Під час презентації та особливо фотосесії українець виглядав усміхненим та розкутим і навіть дозволяв собі пожартувати. Відтак проблем із побутовою адаптацією у Євгена бути не повинно. Що буде на полі — побачимо. У будь-якому разі прімера, де сповідують веселий та безтурботний футбол, для швидкого, винахідливого та майстровитого Коноплянки підходить якнайкраще. «В Англії хороші поля і вболівальники, але в Іспанії футбол рівнем вищий. Достатньо лише порівняти останні здобутки збірних цих країн», — Женя пояснив зроблений ним вибір між «Тоттенхемом» і «Севільєю».

ТРАНСФЕРИ

Якщо багатомісячна епопея з переходом Коноплянки в іноземний клуб уже завершилася, то трансферна історія навколо іншої зірки українського футболу — Андрія Ярмоленка — лише набирає оберти. Минулих вихідних футбольні ЗМІ за 20 млн. євро «продали» динамівського вінгера до англійського «Сток Сіті». Але вчора з’явилося спростування цієї оборудки — мовляв, Ярмола після розмови з наставником «Динамо» Сергієм Ребровим відмовився від переходу в табір англійського середняка. Тепер ось персоною півзахисника збірної України цікавиться «Наполі». Раніше ж, нагадаємо, представники французького «ПСЖ» заявляли, що розглядають Андрія як можливого кандидата на заміну зірковому Златану Ібрагімовичу, котрий повертається до «Мілана». Героєм іще одного мегатрансферу став новоспечений володар Кубка Америки — чилієць Артуро Відаль, який за 40 млн. євро перейшов з «Ювентуса» в «Баварію».

Тим часом інший український «збірник» Сергій Болбат, трансферні права на якого належать «Шахтарю», на правах оренди наступні півроку проведе в бельгійському «Локерені». А от тренерська кар’єра Олега Блохіна може продовжитися в Саудівській Аравії. Місцевий «Аль-Іттіхад» не проти співпраці з українським спеціалістом. Щоправда, сам тренер каже, що має й інші пропозиції, відтак наразі вiн у роздумах.