Не вмiнням, а числом

21.07.2015
Не вмiнням, а числом

Будні мирного Стрия: вперед, на Мукачеве! (відео з сайта newsclub.zp.ua.)

У суботу місцеві мешканці Закарпаття зафіксували пересування колони бронетехніки, яка рухалася через Стрий на Мукачеве. До того, повідомили місцеві блогери, було ще дві подібні колони. Транспорт частково з армійськими номерами, частково — без розпізнавальних знаків. Припускають, що вся ця техніка була призначена для «виловлювання» бійців «Правого сектору».

Нагадаємо, 11 липня у Мукачевому сталася стрілянина. Конфлікт виник між учасниками «ПС» і людьми з оточення народного депутата Михайла Ланьо. Як з’ясувалося пізніше,причиною стала контрабанда цигарок. У «ПС» заявляють, що вони намагалися перекрити їх незаконний потік через кордон. Унаслідок сутички загинуло двоє осіб iз «ПС», чотирьох затримали. Решта — шестеро бійців наразі переховуються у лісах Закарпаття.

«Зараз частина хлопців перебуває в горах. Ми побачили, які сили стягнені для проведення чи то антитерористичної, чи міліцейської операції, і це вражає: всі немислимі спецнази, авіація, БТРи в кожному селі по п’ять штук. Це дивує», — заявив Дмитро Ярош під час прес-конференції.

Водночас у СБУ заявили, що про АТО на Закарпатті не йдеться. У коментарі каналу «112» спікер СБУ Олена Гітлянська повідомила, що продовжуються оперативно-розшукові заходи, а у відомстві роблять усе можливе, щоб люди зі зброєю не бігали лісами, втім, зауважила, що операцію можуть почати, щойно виникне терористична загроза.

Очевидно, загрозу все ж побачили, адже абсурдне за кількістю техніки оточення лише посилили. Після цієї заяви правоохоронці почали брати в кільце гору Яворник, де теоретично могли перебувати бійці. Три броньовики «Кугуар» помітили між Великим Березним і Заброддю біля греко-католицького монастиря Святого Миколая, ще два в селі Мірча. У селі Чорноголова два вертольоти висадили групу військових. Утім упіймати невловимих так і не вдалося.

У «Правому секторі» всі інформаційні напади та дії посадовців і силовиків називають спробами знищити їхній військово-політичний рух. Там залишаються незадоволенi діями правоохоронців, зокрема, обурливим вважають призначення на посаду «губернатора» Геннадія Москаля, рішення Арсена Авакова про підвищення екс-начальника УМВС Закарпатської області Сергія Шаранича (за версією «ПС», причетного до незаконних махінацій) і, зокрема, те, що міністр МВС та новопризначений «губернатор» нагородили правоохоронців, які брали участь у перестрілці в Мукачевому.

Сьогоднi о сьомій вечора «Правий сектор» збирається провести віче на Майдані. Таку незвичну за своїм безкомпромісним тоном заяву зробив Дмитро Ярош на своїй сторінці у «Фейсбуцi».

«Як сказали хлопці з лісу, ніхто не забере у нас право на останній бій. Закликаю всіх своїх братів по зброї із ЗСУ, Добробатів, Нацгвардії, СБУ, МВС, Прикордонної служби не виконувати злочинних наказів владних бариг. У той час, коли ми проливаємо свою кров, захищаючи Батьківщину, вони наживають собі мільярдні статки і роблять усе, щоб ця війна тривала якомога довше», — написав лідер «ПС». До того Дмитро Ярош вимагав для своїх хлопців гарантій недоторканності у разі, якщо вони складуть зброю і здадуться добровільно, відтак вони готові повернутися на фронт і змити кров’ю свої помилки. Втім з останніх подій стає все більш очевидним, що досягти консенсусу «Правому сектору» із владою найближчим часом не вдасться.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>