РАХУНКОВА ПАЛАТА

17.07.2015

1,5 млрд. доларів

готові вкласти американські інвестори у вигляді інвестицій та кредитів у розвиток агропромислового сектору України, зазначив під час прес-конференції на Українсько-Американському бізнес-форумі міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

384 млн. грн.

перерахувала Луганська митниця у держбюджет України у першому півріччі за імпортоване коксове вугілля, аміак безводний, поліетилен, аміноальдегідну смолу та оцтову кислоту, повідомила прес-служба ДФС.

100 млн. швейцарських франків

фінансової допомоги надасть Україні уряд Швейцарії у 2015 — 2018 роках, — заявив віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко. За його словами, впродовж 2011 — 2014 років Україна вже отримала від Швейцарії фіндопомогу в розмірі 57 млн. франків.

Понад 81 млн. гривень

витратять платники податків у 2015 році на зарплатню чиновників, які обслуговують вище керівництво: працівників адміністрації Президента, Державного управління справами, Координаційного центру з впровадження економічних реформ та Комітету з державної премії України в галузі освіти, повідомляє «Радіо «Свобода».

24 млн. гривень

виділило Міністерство фінансів України на ліквідацію наслідків затоплення населених пунктів у Цюрупинському та Каланчацькому районах Херсонської області, яке спричинила аномальна кількість опадів iз 3 по 5 липня.

Близько 6 млн. тонн

зернових втрачають українські аграрії через нестачу сучасної техніки, повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко. За його словами, парк зернозбиральних комбайнів (50 тисяч одиниць) не дозволяє провести жнива у стислі терміни, через що держава недоотримає приблизно 1 млрд. доларів.

520 тис. євро

коштуватиме капітальний ремонт та будівництво ГЕС на Житомирській дамбі, повідомили на засіданні комісії з питань бюджету, комунальної власності та залучення інвестицій представники ТОВ «Свободная Энергия».

60 тис. тонн

на місяць глинистого вапняку та щебеню, що видобуваються у кар’єрах Тернопільщини, готові купувати чехи для функціонування своїх підприємств металургії, сказано в повідомленні Тернопільської ОДА.

19,5 тонни

бичків із Запоріжжя не пропустили росiяни до Криму через відсутність у ветеринарно-супровідних документах дозволу Россільгоспнагляду на ввезення продукції. Морепродукти повернули постачальнику.

У 6 разів

за півтора року побільшало бідних українців, повідомили соціологи. Людей, яким не вистачає грошей на покриття найнеобхідніших потреб, у кінці 2013-го було всього 1%, а сьогодні вже 6%. Також із 19% до 33% зросла кількість тих, хто витрачає майже всі гроші на харчування.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>