ХРОНІКА

15.07.2015

Футбол

«Динамо» отримало офіційну пропозицію від «Сандерленда» з приводу трансферу півзахисника Джеремейна Ленса. Як повідомив телеканал «Футбол 1» із посиланням на гендиректора киян Реваза Чохонелідзе, голландець «на 80 відсотків» покине «Динамо», і матч за Суперкубок України з «Шахтарем» може бути останнім для нього за київський клуб.

Відомо, що «Сандерленд» запропонував за Ленса 12,5 млн. євро, але «Динамо» вимагало підвищити пропозицію до 25 млн. Сам голландський збірник каже, що він стільки не коштує.

* * *

Півзахисник «Манчестер юнайтед» Анхель Ді Марія може продовжити кар’єру в «Парі Сен-Жермен». За інформацією газети «Ле Парізьєн», аргентинець погодив із чемпіонами Франції умови 5-річного контракту. За прогнозами, сума трансферу буде близько 60 мільйонів євро.

Раніше повідомлялося, що «ПСЖ» може підписати хавбека київського «Динамо» Андрія Ярмоленка, якщо не отримає Ді Марію.

* * *

Краматорський «Авангард», який поновився в першій лізі, повідомив про підписання 12 новачків. Серед них — 25-річний захисник Олександр Яскович, який раніше грав за «Шахтар» (Свердловськ), «Сталь» з Алчевська і Дніпродзержинська, а останнім часом виступав у так званому «чемпіонаті ЛНР» та взяв участь у матчі збірної «Луганської народної республіки» проти так само невизнаної збірної Абхазії.

* * *

Як повідомив народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, рахунки ФК «Металіст» заблоковані рішенням суду, у клубі проводяться обшуки.

Теніс

Турнір ATP у Ньюпорті (призовий фонд — 549 230 дол.). Перше коло. Карлович (Хорватія) — Марченко (Україна) — 7:6, 6:7, 6:4.

Турнір WTA в Бостаді (226 750 дол.). Перше коло. Стнякова (Чехія, 6) — Бейгельзімер (Україна) — 6:2, 6:4.

Баскетбол

Чоловіки. Чемпіонат Європи-2015 серед молодіжних збірних (U-20, Італія). Другий груповий турнір. 1-й тур. Група F. Україна — Туреччина — 62:79 (16:18, 21:16, 12:16, 13:29; Дзюба (18 + 9 підбирань), Кобець (16)).

Турнірне становище після 3 матчів: Іспанія, Туреччина — 3 перемоги / 0 поразок, Чехія — 2/1, Литва — 1/2, Україна, Німеччина — 0/3.

Хокей

Головним тренером ХК «Донбас» став Анатолій Степанищев. Останнім місцем роботи колишнього київського «Сокола» був російський «Димитров» (МХЛ-Б).