Серце потребує... тіні

09.07.2015

Людям, які потерпають від серцево-судинних захворювань, у спекотні дні доводиться особливо нелегко. Як захистити і без того виснажений недугою організм? Якщо є така можливість, лікарі радять не виходити в спекотні дні на вулицю з 12 до 16 години. Коли ж цього не уникнути — тримайтеся в тіні.

Спека «згущує» кров, а це провокує утворення тромбів, загострює можливість інфарктів та інсультів. Отож медики рекомендують постійно поповнювати втрату рідини. В спеку краще пити звичайну воду, компот із фруктів або сухофруктів, зелений чай. Якщо полюбляєте «мінералку» — вибирайте ту, яка містить мінімум солі натрію. Від газованих напоїв варто відмовитися.

Найкраща мода у спеку — світле вбрання з натуральних тканин, вільного крою. Забудьте на певний час про паски і вузькі комірці.

Якщо вживаєте ліки, у спеку не можна переривати курс лікування: носіть медикаменти з собою, аби мати можливість у будь-який момент допомогти організму. Контролюйте артеріальний тиск.

І постарайтеся хоча б тимчасово відмовитися від куріння й алкоголю. Спека — велике випробування для судин, а нікотин і спиртні напої дошкульно б’ють по серцево-судинній системі.