НОВИНИ ПЛЮС

07.07.2015

Високих прокурорів зловили з хабарами

Заступник голови слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін та заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць затримані за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Про це на своїй сторінці в «Фейсбуці» вчора повідомив народний депутат від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм. За його інформацією, при затриманні у Шапакіна було виявлено 130 тис. дол. у кабінеті, 30 тис. дол. і 22 тис. євро в будинку, 170 тис. дол. і 500 тис. грн. у квартирі, а також коштовності, цінні папери на 800 тис. грн., незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси. При обшуку в Корнійця, за словами нардепа, також було знайдено 35 пакетів із 65 камінцями. «Операція проводилася під керівництвом заступника Генпрокурора Давида Сакварелідзе і голови СБУ Василя Грицака», — додав Найєм.

Пізніше Президент Петро Порошенко через «Фейсбук» підтвердив факт проведення 5 липня спецоперації з протидії корупції у центральному апараті ГПУ та прокуратури Київської області.

США оплатить Саакашвілі

Американські поліцейські з Каліфорнії готуватимуть майбутню поліцію Одеси, а Сполучені Штати «в рамках антикорупційного натиску» платитимуть зарплату працівникам Одеської обласної державної адміністрації. Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав голова ОДА Михаїл Саакашвілі за підсумками зустрічі з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом.

Добровольці палили шини

Під наглядом майже тисячі працівників міліції минулої п’ятниці пройшов у центрі Києва марш добровольчих батальйонів, присвячений річниці перемоги київського князя Святослава над Хазарським каганатом. Учасники заходу, зокрема активісти «Правого сектору», вимагали скасування Мінських угод та наступу на Донбасі. Для «попередження влади» біля стадіону «Динамо» підпалили кілька десятків шин. Правоохоронці порушень громадського порядку не зафіксували.