«Крота» порішили біля свого «Якоря»

02.07.2015

Близько 14-ї години 30 червня зухвале вбивство сталося в Нікополі Дніпропетровської області. З автомобіля, що проїздив поруч, розстріляно відомого у місті бізнесмена Федора Стратегопуло. Сталося це біля кафе «Якір», власником якого є загиблий.

Також Федір Стратегопуло відомий ще як співвласник товариства з обмеженою відповідальністю «Дорводбуд» і помічник депутата Нікопольської міської ради від Партії регіонів Віталія Журавльова.

Засоби масової інформації загиблого називають як людиною шанованою, так і кримінальним авторитетом на прізвисько «Кріт».

У місцевій міліції щодо зухвалого вбивства коментарів поки що не дають, лише повідомляють про задіяння плану перехоплення «Сирена».

За останні роки це не перше зухвале вбивство відомої людини на Дніпропетровщині. Ще не стерся з пам’яті такий же розстріл серед білого дня у Дніпропетровську відомого бізнесмена Геннадія Аксельрода.

Та й у сусідньому з Нікополем місті Орджонікідзе у грудні 2013 року подібним чином розстріляли місцевого відомого бізнесмена, депутата міської ради від партії «Фронт змін» Сергія Полякова.

Але поки що у жодному з цих випадків убивць не знайдено.

  • «Термінатор» згадав усе

    Через тиждень після свого призначення на посаду Генерального прокурора Юрій Луценко відвідав камеру №158 у Лук’янівському СІЗО (площею у дев’ять метрів квадратних), в якій він «відсидів» майже півтора року в часи режиму Януковича. >>

  • Кримінальний талант

    Чотири роки тому 18-річний Артур Самарін виїхав з України до Америки за програмою «Робота та подорож». У рідний Херсон хлопець повертатися не планував, тому склав свій хитромудрий план втілення в життя своєї «американської мрії». >>

  • Шанс для невинних

    Законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення засудженим за особливо тяжкі злочини права на правосудний вирок» уже давно готовий до другого читання у сесійній залі Верховної Ради України. Але вже кілька місяців у народних обранців руки не доходять до того, щоб поставити його на вирішальне голосування. Незважаючи на те, що Європейський суд з прав людини послідовно виносить рішення не на користь держави Україна, за які, до того ж, розплачуються не судді, а ми, платники податків. >>

  • «Хорте», тримайся!

    Суддя Ірина Курбатова більше двох годин читала текст вироку активісту Юрію Павленку (на прізвисько «Хорт»). У результаті, за «організацію та участь у масових заворушеннях під Вінницькою ОДА 6 грудня 2014 року» майданівець Павленко отримав чотири роки й шість місяців позбавлення волі. Він також має компенсувати судові витрати — 10 тис. грн. >>