ХРОНІКА

01.07.2015

Баскетбол

Рада Євроліги затвердила список команд, які зіграють у наступному сезоні в Євролізі та Єврокубку. Серед них другий рік поспіль немає представників України. Залишається сподіватись, що український клуб заявиться принаймні в «Єврочелленджі».

* * *

Жінки. Євробаскет-2015 (Угорщина й Румунія). 1/4 фіналу. Іспанія — Чорногорія — 75:74, Франція — Росія - 77:74. Півфінали. Сербія — Білорусь — 74:72, Франція — Іспанія — 63:58.

За 7-ме місце. Литва — Чорногорія — 77:89. За 5-те місце. Туреччина — Росія — 68:66 ОТ. За 3-тє місце. Іспанія — Білорусь - 74:58.

Фінал. Франція — Сербія — 68:76.

Збірна Сербії виграла жіночий Євробаскет уперше в історії й здобула пряму перепустку на Олімпіаду-2016. Збірна України посіла 16-те місце серед 20 команд-учасниць.

Легка атлетика

У Баку на Площі фонтанів паралельно з Євроіграми відбувся легкоатлетичний турнір Street Athletics, у якому взяли участь українські лідери зі стрибків у висоту Андрій Проценко та Богдан Бондаренко. Переможцем став Проценко із результатом 2,30 м, випередивши росіянина Андрія Шустова лише за меншою кількістю спроб. Бондаренко, якому нагадала про себе стара травма, фінішував лише восьмим (2,15).

Бокс

Український боксер Макс Бурсак (31-4-1, 14 КО) не зміг здобути вакантного титулу чемпіона світу за версією IBO у другій середній вазі. Одностайним рішенням суддів він у 12 раундах поступився австралійцю Заку Данну (18-0, 15 КО), хоча в третьому раунді навіть відправив суперника в нокдаун. Як виявилося, більшу частину поєдинку українцеві довелося боксувати зі зламаною правою рукою.

* * *

Всесвітня боксерська асоціація (WBA) призначила на 6 липня промоутерські торги на проведення поєдинку між чемпіоном світу у суперважкій вазі за версіями WBA/WBO/IBF/IBO Володимиром Кличком та екс-чемпіоном Європи Тайсоном Ф’юрі. Цей поєдинок анонсований на осінь та має пройти на одному з футбольних стадіонів Німеччини чи Великої Британії.

Велоспорт

Казахстанська команда «Астана» назвала склад на багатоденку «Тур де Франс», що стартує 4 липня в Утрехті. Чинному переможцеві «Великої петлі» італійцеві Вінченцо Нібалі допомагатиме й українець Андрій Гривко.

Хокей

На драфті НХЛ обрано єдиного українця, який, щоправда, тепер є громадянином Швеції. «Торонто мейпл лівз» у п’ятому раунді під загальним номером підписав 18-річного нападника Дмитра Тімашова, який минулий сезон провів у Канаді, в лізі QMJHL, де виступав за «Квебек ремпартс» і в 88 зіграних матчах набрав 108 очок (22 + 86). Дмитро народився в Кіровограді, але ще дитиною переїхав до Швеції, де заграний за шведські збірні U-16, U-17 і U-18.

Хокей на траві

Новим чемпіоном України серед хокею на траві серед чоловіків став вінницький клуб «ШВСМ-Олімпія-Педуніверситет», який випередив земляків із команди «Олімпія-Колос-Секвоя-ШВСМ», що слугує кістяком національної збірної й досі вигравав ЧУ 15 разів.

Збірна України, яка складається всуціль із вінничан, 19 липня стартує в другому дивізіоні чемпіонату Європи в Празі; нашими суперниками у підгрупі будуть команди Хорватії, Польщі й Шотландії.