ХРОНІКА

24.06.2015

Футбол

Півзахисник збірної України Євген Коноплянка та його батько, агент футболіста, перебувають в Англії та обговорюють деталі контракту з «Ліверпулем». За повідомленням іспанської газети «Марка», «мерсісайдці» запропонували 25-річному Коноплянці, який іде з «Дніпра» на правах вільного агента, чудові умови особистого контракту: близько 7 млн. євро за сезон. «Севілья» таку зарплатню не «потягнула».

* * *

На конференції ПФЛ ухвалено рішення дозволити командам другої ліги заявляти в турнірах легіонерів. У заявці на сезон може значитися не більше трьох іноземців, а на полі може перебувати тільки один із них.

* * *

В Італії спалахнув черговий скандал, пов’язаний із договірними матчами. За повідомленням Il Messaggero, президент, віце-президент, колишній спортивний директор та четверо юристів «Катанії» (серія В) перебувають під домашнім арештом за підозрою в участі в «договорняках» у сезоні 2014/15.

* * *

Жінки. Чемпіонат світу-2015 (Канада). 1/8 фіналу. Канада — Швейцарія — 1:0, Норвегія — Англія — 1:2.

Теніс

Чотири представниці України дізналися суперниць у кваліфікації Уїмблдонського турніру, який стартує 29 червня. У першому раунді відбору Марина Заневська зіграє з росіянкою Мельниковою, Ангеліна Калініна — з британкою Данн, Катерина Бондаренко — з чешкою Главачковою, а Юлія Бейгельзімер — з ізраїльтянкою Пеєр. Еліна Світоліна й Леся Цуренко, Сергій Стаховський, Олександр Долгополов та Ілля Марченко стартують в основній сітці.

Баскетбол

Жінки. Євробаскет-2015 (Угорщина, Румунія). Другий груповий раунд. 5-й тур. Група Е. Туреччина — Чехія — 59:48, Чорногорія — Греція — 63:76, Білорусь — Франція — 58:64.

Підсумкове становище: Туреччина, Франція — 9, Білорусь, Чорногорія, Греція — 7, Чехія — 6.

Група F. Словаччина — Хорватія — 84:62, Іспанія — Росія — 66:57, Сербія — Литва — 72:73.

Підсумкове становище: Іспанія — 10, Литва, Росія — 8, Сербія, Словаччина — 7, Хорватія — 5.

Чвертьфінали: Туреччина — Сербія, Литва — Білорусь, Іспанія — Чорногорія, Франція — Росія.