Печалька й Радка обнялися

Печалька й Радка обнялися

Усе починається з того, що народжується маленька дівчинка Райлі. Найперша емоція, що виникає, — це радість. Але дуже швидко з’являються і печаль, страх, відраза та навіть гнів. Як окремі кумедні персонажі всі ці емоції в анімаційному фільмі «Думками навиворіт», який виходить у прокат, поселяються в Головному центрі управління.

Поезія і проза оптом

Поезія і проза оптом

Протягом фестивалю авторських читань 62 іноземні та українські автори читамуть свої твори в п’яти містах України, Чехії, Польщі та Словаччини. Особливістю фестивалю є те, що заходи відбуватимуться у великих містах, але не столицях. Серед українських письменників — знані імена: Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Оксана Забужко, Олександр Ірванець, Андрій Кокотюха, Петро Мідянка, Юрій Винничук, Любко Дереш та інші.

Мальований «Кріп»

Мальований «Кріп»

Згадується, як у дитинстві, діставши якимось чудом французький журнал коміксів для малечі Ріf, був у захопленні від ілюстрацій. Згодом неодноразово ловив себе на думці: «Невже ми не можемо порадувати свої дітей вітчизняним комікс-продуктом? Чи перевелись в Україні талановиті письменники та художники?»

Наше майбутнє з поглядом у минуле

Наше майбутнє з поглядом у минуле

«Музеї, за своєю ідеєю, — політичні установи. У XVIII столітті всі вони були політичними установами. Існує стара ідея про те, що музеї мають бути нейтральними, тобто вони не можуть виступати за соціальну справедливість. Але зараз їх концепт змінився, тому що змінився час.

Всі статті рубрики