Мінфіну — «незадовільно»

17.06.2015
Мінфіну — «незадовільно»

Міністр фінансів Наталія Яресько марно переконувала нардепів затвердити звіт про Держбюджет-2014. (Юрія САПОЖНІКОВА)

Верховна Рада вчора поповнилася неофітом — замість нардепа від «Батьківщини» Дмитра Шлемка, який добровільно склав мандат 4 червня, по списку просунувся номер 19-й, Валерій Дубіль.

Попри неоднозначність цього кадрового поповнення фракції Юлії Тимошенко (подейкують, Шлемка «простимулювали» піти на заслужений відпочинок від депутатства), головними в порядку денному ВР були зовсім інші теми — звіт міністра фінансів Наталії Яресько щодо виконання Держбюджету на 2014 рік та голосування за відставку голови Служби безпеки Валентина Наливайченка.

На той час, коли цей номер готувався до друку, питання змін у керівництві СБУ ВР іще не розглянула. А от звіт міністра фінансів заслухала. І не схвалила. Як повідомляє «Економічна правда», за ухвалення відповідної проголосували 211 депутатів при необхідних 226 «за».

Раніше Кабмін затвердив і вирішив подати Верховній Раді, Президенту та Рахунковій палаті звіт про виконання Держбюджету-2014 із доходами в сумі 357 084,2 млн. грн., витратами на 430 217,8 млн., обсягом повернення кредитів 1 798,1 млн. та обсягом надання кредитів 6 717,3 млн. із дефіцитом у сумі 78 052,8 млн. грн.

Також Рада 232 голосами повернула на доопрацювання в Комітет з питань бюджету основні напрями бюджетної політики на 2016 рік.

Щодо Наливайченка, то вчора він, усе ще голова СБУ, підписав і направив до Генпрокуратури докази для здійснення підозри голові Конституційного суду України Юрію Бауліну у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем), що спричинило тяжкі наслідки — узурпацію влади Віктором Януковичем.

І заявив, що Петро Порошенко «підтримує спільну роботу СБУ та ГПУ». «Вчора я доповідав Президенту України про хід роботи, в тому числі і про те, що були об’єднані дві високопоставлені групи СБУ, особливо наші слідчі підрозділи та Головного управління ГПУ, яке дійсно повністю з нами співпрацює», — додав Наливайченко в розмові з журналістами під Головним слідчим управлінням Генпрокуратури.

Тим часом перший заступник голови фракції партії «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді Ігор Кононенко, коментуючи можливість подання Президента до ВР щодо відставки Наливайченка з посади голови СБУ розповів, що на засіданні фракції «БПП» Порошенко зізнався: особисто до пана Валентина претензій не має, але має претензії до роботи СБУ загалом.

«Президент хотів би залишити Наливайченка у системі координат і у своїй команді, тож йому запропоновано декілька варіантів для призначення на ті чи інші посади», — зауважив Кононенко, додавши, що йдеться, зокрема, про посади голови Служби зовнішньої розвідки або віце-прем’єра з євроінтеграції.

Сам Наливайченко на запитання журналістів про готовність прийняти відповідні пропозиції відповіді уникнув.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>