Одеса може спати спокійно

Одеса може спати спокійно

Спеціальний військовий підрозділ — «Роту охорони» — створили в Одесі з ініціативи патріотичних громадських організацій. Її склад — 121 доброволець. Усі вони присягнули на вірність народові України. Військовий підрозділ підпорядковується Збройним силам України і фінансується з державного бюджету, тож члени «РО» мають правовий статус військовослужбовців і забезпечуються стрілецькою зброєю та обмундируванням. Зараз у бійців уже проходять перші стрільби.

Наталка Полтавка біля Дніпра

Наталка Полтавка біля Дніпра

На столичній Оболоні, у парку «Наталка», відбулася презентація мозаїчної мапи України, викладеної зі шматочків плитки. «Зібралося близько ста людей, — розповідає голова однойменної зеленій зоні громадської організації, ініціатор акції Наталія Манюк. — Тішить те, що люди дуже активні: згодні підтримувати ініціативи, допомагати». Кожен регіон України на карті позначений певним символом: Одеса — якорем, Херсон — кавунами та помідором, Київ — каштанами, а Крим — синьо-жовтий.

Там ворон кряче

Там ворон кряче

Останнім часом у столиці почали виявляти на територіях дитячих садків небезпечне сусідство комах і птахів. Днями об 11-й годині ранку вихователі закладу по вулиці Луначарського у Дніпровському районі викликали рятувальників, бо на дереві оселився рій бджіл. Прибувши на місце, бійці одразу прийняли рішення провести дезінсекцію — щоб уникнути непередбачених наслідків. За допомогою аерозольного генератора «Ігеба» вони обробили місце скупчення бджiл дезінсекційним розчином.

На «Високий замок» не ходи

На «Високий замок» не ходи

У найвідвідуваніших парках туристичного Львова — імені Папи Римського Івана-Павла ІІ, Погулянка, «Залізна Вода», «Майорівка» та «Високий Замок» — звідучора почали проводити акарацидну обробку від кліщів. Через три дні карантину оброблятимуть й інші зони відпочинку міста. Дерева обприскують спеціальним препаратом. Насамперед — ті, які розташовані найближче до доріжок та навколо місць відпочинку.

Тримайте тили

Тримайте тили

У зоні АТО зростає загроза «диверсійно-терористичної війни» у тактичних тилах українських військ, де наростає кількість обстрілів і випадків мінування місцевості силами ворожих диверсійно-розвідницьких груп (ДРГ). У цьому переконаний нардеп, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

Церкви рахують восени

Церкви рахують восени

Українська православна церква Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква після спільного засідання комісій готуються до проведення об’єднавчого Собору 14 вересня для створення єдиної церкви. Про це на брифінгу повідомив секретар синоду УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря).

Вибух недбалості

Вибух недбалості

Пожежа на території нафтобази товариства з обмеженою відповідальністю «Побутрембудматеріали», що виникла ще в понеділок надвечір поблизу Києва, у селищі Глеваха Васильківського району, стала черговим випробуванням для багатьох людей. Спочатку загорівся резервуар iз паливом об’ємом 900 куб. м. Потім вогонь перекинувся на розташовані поруч резервуари з бензином. У вівторок зранку, коли рятувальники намагалися локалізувати пожежу, стався потужний вибух. За словами в.о. начальника ГУ ДСНС у м. Києві Валерія Борисова, його причиною була розгерметизація 800 тис. ємностей iз бензином.

Всі статті рубрики