«Укроп» із Дніпра

04.06.2015

Перед черговими виборами в Україні створюється нова політична сила — патріотичного спрямування, близька до олігарха Ігоря Коломойського. Попередньо схвалена назва партії — «Укроп».

Нагадаємо, цим словом сепаратисти Донбасу зневажливо називали українських військових, однак патріоти взяли прізвисько «укропи» собі на шеврони, розшифрувавши його як «Український опір». У військовій формі з такою нашивкою красувався перед камерами навіть Президент Порошенко.

Тепер партія «Укроп» може стати серйозним конкурентом наявних провладних сил у патріотичній ніші. Серед імовірних лідерів партії — Геннадій Корбан, давній помічник Коломойського та його екс-заступник у Дніпропетровській ОДА, а також народний депутат Борис Філатов. Саме під біло-зеленою емблемою «Укроп» та гаслом «Надійна сила» Корбан зараз балотується на довиборах до парламенту в Чернігові.

За даними фейсбук-сторінки EuroMaydan, презентацію та установчий з’їзд партії заплановано на 3-4 липня. До цієї політичної сили можуть долучитися нардепи Володимир Парасюк, Борислав Береза, Сергій Іванов та нібито навіть Дмитро Ярош, у якого є оргпроблеми з «Правим сектором».