НОВИНИ ПЛЮС

27.05.2015

Попов розплачуватися не хоче

Шевченківський райсуд Києва переніс на 9 червня розгляд справи проти екс-глави КМДА Олександра Попова, обвинуваченого в причетності до розгону активістів Євромайдану в ніч на 30 листопада 2013 року. Про це оголосила головуюча в колегії суддя Оксана Хардина. Учора суд встиг допитати в цій справі лише трьох потерпілих.

Загалом же до суду надійшло 44 цивільнi позови від потерпілих. Загальна сума відшкодувань, які можуть стягнути з Попова, становить майже 23 мільйони гривень. Утім сам екс-мер поспішив заявити, що навіть у разі визнання судом його вини він платити не буде і звернеться до Європейського суду з прав людини.

Княжицький поза підозрою

Суд Пномпеня (Камбожда) виправдав народного депутата Миколу Княжицького, підозрюваного у зґвалтуванні дівчини в Камбоджі ще в 2011 році. Втім це рішення суду передбачає, що позивач може оскаржити вердикт протягом місяця.

Нагадаємо, що через це нардепа оголосив у розшук Інтерпол, однак Україна відмовилася видати народного депутата. Сам Княжицький неодноразово заявляв, що справу проти нього сфальсифікували в Москві.

Від в’язнів Банкової до в’язнiв Кремля

Першого червня волонтерська організація «Євромайдан SOS» планує провести відкриту дискусію щодо долі кримських політв’язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Дискусійна панель має відбутися одразу після вечірнього показу фільму «Євромайдан SOS. Право на гідність» у київському кінотеатрі «Кінопанорама».

Організатори акції наголошують, що дискусія буде присвячена двом темам, над якими зараз працює ініціатива: розслідуванню злочинів, скоєних під час Євромайдану, та звільненню українських політичних в’язнів у Росії. «Якщо під час Майдану проукраїнських і проєвропейських людей заарештовували в Києві, то тепер це роблять у Криму, на окупованій території Донбасу і в Росії. Ми часто чуємо про Надію Савченко, Олександра Кольченка, Олега Сенцова. Усім їм потрібна наша підтримка і допомога. Про те, як ми їм можемо допомогти, і поговоримо під час дискусії», — зазначають організатори заходу.

Повернення Героя

Учора в Києві на Лук’янівському військовому кладовищі поховали командира батальону «Темур» Темура Юлдашева, який загинув 24 серпня минулого року під Савур Могилою. Попрощатися з героєм прийшли близько 250 людей — рідні, близькі, військові побратими. Також на похороні були присутні сестра Надії Савченко Віра і народний депутат Антон Геращенко, який пообіцяв, що всі необхідні документи будуть оформлені, діти Темура Юлдашева отримають безкоштовну освіту, а самого бійця, за його словами, нагородять званням Героя України.

Юлдашев був тренером-штангістом, чемпіоном iз важкої атлетики. Він першим зібрав добровольчий батальйон для захисту Луганська від проросійських бойовиків. Практично весь квітень він і його бійці патрулювали центр і околиці Луганська, не даючи чинити злочини сепаратистам з руху «Луганська Гвардія», одним із керівників якого був депутат обласної ради Арсен Клінчаєв. Після офіційного оформлення батальйону «Темур» Юлдашева та його добровольців відправили в школу міліції в місто Щастя Луганської області, для проходження підготовки. Однак на під’їзді до міста Юлдашева викрали терористи. Сталося це наприкінці квітня. Після втечі з полону він знову очолив свій загін.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>